Milliókat fizet ki Spanyolország egyik leghíresebb látványossága

Utazás, A világ legkülönlegesebb templomai
Szent Család-templom, Spanyolország
Sagrada Familia
Vágólapra másolva!
A barcelonai Sagrada Familia bazilika, ami Spanyolország egyik leghíresebb turisztikai helyszíne, beleegyezett, hogy 41 millió dollárt fizet a városi hatóságoknak, miután több mint 130 éve építési engedély nélkül dolgoznak a Szent Család-templomnak is nevezett építményen.
Vágólapra másolva!

A bazilikát 1882-ben kezdték el építeni, Antoni Gaudí építész útmutatása alapján,

az építkezések azóta is zajlanak.

A Szent Család-templom Forrás: Dreamstime

A Sagrada Familia bazilika az elkövetkezendő tíz évben fizeti ki a 41 millió dollárt, amivel az emlékmű körüli tömegközlekedést, valamint a szomszéd épületeket fejleszti.

Évente átlagosan 4,5 millió ember látogatja meg a bazilikát, továbbá 20 millió ember ezért a műemlékért érkezik a katalán városba.

A tervek szerint Gaudí halálának századik évfordulóján, az az 2026-ra fejezik be az épület főszerkezetét. Az építkezés költségeit adományokból és alapítványi felajánlásokból fedezik.

A Sagrada Familia ma a világon az egyetlen még épülő emlékmű. A Születés Kapuja nevet viselő homlokzatát és a kriptát 2005-ben az UNESCO a világörökség részének nyilvánította. Az épületet 2010. november 6-án XVI. Benedek pápa a bazilika rangjára emelte és megszentelte. A templom működik, miséket celebrálnak benne, de a legtöbben turistaként érkeznek, hogy megcsodálják az épületet.