Újabb fapados légitársaság állt le

Cobalt légitársaság
(FILES) In this file photo taken on May 30, 2016 a Cobalt aeroplane taxies on the tarmac at Larnaca airport during a blessing ceremony ahead of the launch of the new Cyprus-based airline which was postponed until July due to delays getting its commercial license. - Cypriot low-cost carrier Cobalt Air announced it was cancelling all flights on October 18, 2018 after just two years in operation, leaving passengers stranded and scrambling to get their money back. The airline warned customers its offices would no longer be staffed and urged them to seek refunds through their travel agent or credit card company. (Photo by Florian CHOBLET / AFP)
Vágólapra másolva!
A ciprusi Cobalt weboldalán jelezte szerda éjfél körül, hogy már nem szállít utasokat. A helyi újságok szerint a légitársaságnak nem sikerült új befektetőt találnia.
Vágólapra másolva!

A Cobalt 2016 óta szállít utasokat, és fő támogatója a kínai Avic Joy Air volt – állítja a Cyprus Mail.

A légitársaság nyilatkozata szerint a jövőbeni járatait „határozatlan időre felfüggeszti",

továbbá azt javasolja utasainak, hogy ne menjenek ki a repülőtérre, helyette keressék fel bankjukat, illetve utazásszervezőjüket.

Illusztráció Forrás: AFP/Florian Choblet

Még nem tisztázott, hány utast érint a leállás, de a cégnek kilenc gépe indult volna a ciprusi Larnaca nemzetközi repülőtérről csütörtökön.

A Cobalt 23 célállomásra repült Európában, Oroszországban, valamint a Közel-Keleten.

A ciprusi közlekedési miniszter szerint a kormány segíteni fog a károsultaknak, hogy hazatérhessenek, de hangsúlyozta, hogy ez kizárólag a visszautazásra vonatkozik.

Illusztráció Forrás: AFP/Matthieu Clavel

A Cobalt kétszáz fős személyzetének sorsa még nem tisztázott. A cég tavaly közölte, hogy első 16 hónapja alatt 740 ezer utast szállított – a német Lufthansa évente 130 millió utast reptet.

2016 előtt a ciprusi járatokat az állami irányítású Cyprus Airways uralta, amely bedőlése után lehetőséget teremtett új légitársaságok megjelenésének.