Összeomlott a világ legnépszerűbb videós portálja

Mobile Technology Applications YouTube app application content DISABLED ELECTRONICS ipad mobile PAD portable device SMARTPHONE social media tablet tech TECHNOLOGY VIDEO
The YouTube logo is seen in this photo illustration on December 1, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Youtube az utóbbi idők egyik legnagyobb leállásán van túl, hiszen egy teljes óráig nem volt elérhető a világ legnépszerűbb videómegosztó portálja. Emellett a vállalat más szolgáltatásai is érintettek voltak, köztük a Youtube Music és a Youtube TV.
Vágólapra másolva!

A Youtube teljesen leállt több mint egy órára az éjszaka folyamán. A hivatalos oldal mellett a telefonos alkalmazás sem működött, valamint elérhetetlenek voltak a cég által kínált egyéb szolgáltatások, mint a zenehallgatásra szakosodott Youtube Music, valamint az online tévés platform, a Youtube TV.

A vállalat twitter üzenetben értesítette a problémáról a felhasználókat és biztosították őket afelől, hogy már dolgoznak a hiba kijavításán, amely meglepően sok időt vett igénybe, hiszen még egy óra elteltével sem sikerült működőképessé tenni az oldalt.

illusztráció Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A Youtube-nál ritkán fordulnak elő ilyen leállások, de ugyanez elmondható a vállalat többi szolgáltatásáról is.

Legutóbb a Youtube TV-vel voltak gondok a labdarúgó világbajnokság alatt, áprilisban pedig az összes csatorna elérhetetlenné vált a felületen. Tíz évvel ezelőtt pedig a pakisztáni kormány okozott globális leállást, amikor megpróbáltak cenzúrázni egy iszlámellenes filmelőzetest.