Több mint 12 százalékkal bővült a hazai turizmus

szálloda forgalom hotel szállás Hajdúszoboszló Hotel Atlantis ágy szálloda szoba belső
Hajdúszoboszló, 2011. július 12. Egy ágyat készítenek elő a vendégek számára Hajdúszoboszlón a közel két és félmilliárd forintból elkészült négycsillagos, újonnan átadott Hotel Atlantisban. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az 1-2 éjszakás üdülés volt a legnépszerűbb a harmadik negyedévben, a foglalások több mint fele ilyen rövid időtartamra szólt – derül ki a Szallas.hu friss elemzéséből. Átlagosan 57 ezer forintot költöttünk szálláshelyre. Belföldi úti célok közül Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest tündököltek, míg a külföldiek közül Zakopane, Vir és Crikvenica vitték a prímet. A szállásfoglaló portál becslése szerint a turizmus 12,5 százalékkal bővült.
Vágólapra másolva!

Továbbra is az 1-2 éjszakás foglalások a legnépszerűbbek a Szallas.hu friss elemzése szerint:

az üdülések 28 százaléka szólt két éjre,

27 százalékuk pedig csupán egyre. Töretlen az apartmanok és a vendégházak iránti érdeklődés: csaknem a foglalások felét tették ki.

– ismertette a részleteket Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere.

Illusztráció Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A platform saját forgalma 15,2 százalékkal nőtt az elmúlt negyedévben, míg a portál becslése alapján a belföldi turisztikai piac 12,5 százalékkal bővült. Az átlagos foglalási érték 5 százalékkal emelkedett tavalyi év ugyanezen időszakához képest, átlagosan 57 211 forintot költöttünk szálláshelyre.

– mondta a marketing szakember

Az összes szállásfoglaló több mint 16 százaléka jelölt meg SZÉP-kártyás fizetést.

Nemcsak a forgalom gyarapodott, hanem a mobilról érkezők száma is tovább nőtt: immáron a vendégek 56 százaléka intézi mobilról a szállásfoglalást, azaz 15 százaléknál is több a változás.

Illusztráció Forrás: MTI/Manek Attila

A legnagyobb hazai SZÉP-kártya kibocsátó, az OTP Pénztárszolgáltató adatai szerint az idei harmadik negyedévben a kártyabirtokosok – a tavalyi év azonos időszakához képet – 4,5 százalékkal többet, összesen közel 27 milliárd forintot költöttek különböző élményekre, legyen szó családi nyaralásról, vagy éppen egy hétvégi látogatásról a cukrászdába.

Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest voltak a legkedveltebbek, de Eger is Balatonfüred és a top ötben végzett,

így az élboly összeállítása változatlan tavalyhoz képest, csupán a sorrend módosult némileg. Gyula, Szeged és Zalakaros követik a legjobbakat, a tízedik pozícióról viszont Zamárdi lecsúszott, helyére Balatonlelle lépett.

A belföldi foglalások mellé járó kedvezménykuponok közül az Egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Zalakarosi Fürdő voltak a legkedveltebbek a cég statisztikái szerint.

A külföldi úti célok közül Zakopane, Vir és Crikvenica győzedelmeskedtek, őket követte Zadar, Szováta és Krakkó. A top tízes listán még Medulin, Torockó, Rab és Parajd kaptak helyet. A legtelítettebb nap július 23, hétfő volt.