Teljesen megváltozik a McDonald's legkedveltebb desszertje

2018.06.08. Gyöngyösön nyíló McDonald's befotózása MCD McDonalds's Gyöngyös Étterem Nyitás 2018 júniusában nyíló McDonalds's befotózása
2018 júniusában nyíló McDonalds's befotózása
Vágólapra másolva!
A McDonald's megváltoztatta legkedveltebb desszertjének az összetevőit. Az almás pite mostantól kevesebb cukrot fog tartalmazni, hiszen az amerikai étteremlánc szeretne egészségesebb menüket kínálni a vásárlóinak.
Vágólapra másolva!

A McDonald's a múlt héten jelentett be, hogy új recept alapján készülnek az almás piték az éttermeikben. A franchise egyik legkedveltebb, ikonikusnak számító desszertje kevesebb cukrot fog tartalmazni. A mostani bejelentés is jól példázza, hogy a McDonald's hajlandó változtatni a bevált receptjein az egészségesebb táplálkozás érdekében.

Tiffany Briggs, a McDonald's szóvivője elmondta, hogy ez csak egyike az étteremlánc termékeinél tervezett változtatásoknak, hiszen a Chicken McNuggets például már egy ideje nem tartalmaz mesterséges ízfokozókat, a reggeli szendvicsekhez pedig már valódi vajat használnak.

Ugyan az ételek egészségesebbek lettek, de ez nem minden vendégnek tetszik.

Van aki azt kifogásolja, hogy a McDonald's-ba nem azért jár az ember, hogy salátát és ízetlen ételeket egyen, hanem az igazi junk food élményért. Egy másik twitter felhasználó pedig kijelentette, hogy egyenesen gyűlöli az új almás pitét.

illusztráció Forrás: Ancsin Gábor / Képszerkesztőség/www.kepszerk.hu/Ancsin Gabor

A McDonald's twitter bejegyzésben válaszolt. A posztban elmondták, hogy az új almás pite kevesebb hozzávalóval, így lényegesen kevesebb cukorral készül. A töltelékhez csak amerikai almákat használnak, ezt pedig egy kis fahéjjal is megbolondítják, hogy még háziasabb legyen az ízvilág.

Az ízek mellett a vendégeknek a klasszikus zöld csomagolás lecserélése sem tetszett, hiszen mostantól egy barnás dobozban szolgálják fel a közkedvelt desszertet. Természetesen a negatív vélemények mellett sokan pozitívan fogadták a változásokat. Van olyan is, akinek a mostani sokkal jobban ízlik, mint a régi recept alapján készült.

Az almás pitét 1968-ban adták hozzá a McDonald's menüjéhez. Az eredeti recept először 1990-ben változott, amikor olaj helyett már sütőben készítették a desszertet. Emiatt a döntés miatt a mai napig is sokan támadják az éttermet.