Baj van az egyik Spar tejjel, ne igyon belőle

tej, üveg tej, pohár tej
TO GO WITH AFP STORY by Alice Ritchie, US-food-safety-farm In this photo illustration, whole milk is poured into a glass June 12, 2008 in Washington, DC. Thousands of Americans seek unpasteurized dairy products that enthusiasts say can cure everything from asthma to autism, despite it being illegal in many states on the grounds that it is unsafe. AFP PHOTO / TIM SLOAN
Vágólapra másolva!
Szennyeződést mutatott ki a mikrobiológiai vizsgálat, a Nébih és a Spar áruházlánc is kéri a vásárlókat, ne fogyasszanak a kérdéses tejből.
Vágólapra másolva!

Fogyasztói bejelentés alapján vizsgálta a Nébih a 22.01.2019. minőségmegőrzési idővel ellátott, 2,8%-os, 1 literes S-Budget UHT tejet – írja honlapján a Hivatal. A termék mikrobiológiai szennyezettségét a laboratóriumi vizsgálatok is megerősítették, ezért a Nébih elrendelte annak forgalomból való kivonását és fogyasztóktól történő visszahívását.

Illusztráció Forrás: AFP/Tim Sloan

Hányást, hasmenést okozhat

A termék a gyártási folyamat során szennyeződött, érzékenyebb embereknél a tej elfogyasztása enteriális tüneteket (hányás, hasmenés, hidegrázás) okozhat.

Azonosító adatok:

terméknév: S-BUDGET UHT tej 2,8% 1l
minőségmegőrzési idő: 22.01.2019.
gyártó üzem engedélyezési száma: HU 260 EK
forgalmazó: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

A hatóság kéri, hogy aki rendelkezik a fenti azonosító adatokkal ellátott termékkel, ne fogyassza el.

Az érintett üzletlánc tájékoztatása szerint a visszavitt termékek vételárát megtérítik a vásárlóknak.

A Spar ezzel kapcsolatban az alábbiakat tette közzé:

„Tisztelt Vásárlóink!

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a gyártó tájékoztatása szerint, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. által forgalmazott 22.01.2019. minőségmegőrzési idővel rendelkező

S-BUDGET UHT tej 2,8% 1l

termék a gyártás során szennyeződhetett. A fogyasztók védelmét szem előtt tartva a fent nevezett terméket áruházaink polcáról visszavontuk.

Ezen terméket áruházunkba történő bontatlan visszahozatal esetén visszavásároljuk, a termékek vételárát visszatérítjük!

SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.”