Az amerikai könyvtáros 25 millió forint közpénzt költött mobilos játékra

Pokemon Go, mobile game from Nintendo telephone game application online pokemon android augmented reality andriod ios
2894983 07/18/2016 Young peopleplay Pokemon Go, the mobile game from Nintendo, on their mobile phones in the park across the street from the Novosibirsk Opera. Alexandr Kryazhev/Sputnik
Vágólapra másolva!
Adam Winger, volt utahi könyvtárost bűnösnek találta a bíróság miután bevallotta, hogy évek alatt 89 ezer dollárnyi (nagyjából 25 millió forint) közpénzt lopott el, majd az összeget a Game of War nevű mobiltelefonos játékra költötte.
Vágólapra másolva!

Winger három évig volt a North Logan City Library igazgatója, azonban nyár elején fizetett szabadságra küldték, majd hamarosan ki is rúgták miután kiderült, hogy közpénzt lopott, összesen 89 ezer dollárt. Winger a bíróságon mindent bevallott és az is kiderült, hogy

a Game of War nevű ingyenes telefonos játékra költötte el a pénzt.

A Game of War játék lényege, hogy a felhasználó építkezik, fejleszti birodalmát és harcol a többi játékossal. Ugyan ingyenes, azonban ha nem akarunk órákat vagy napokat várni arra, hogy egy építkezés befejeződjön, akkor némi pénzért felgyorsíthatjuk a folyamatokat. Az úgynevezett mikrotranzakciók által pedig a türelmetlen játékosok gyorsabban fejlődhetnek.

Wingernek 78 ezer dollárt kell majd visszafizetnie, emellett pedig 30 napot tölt börtönben és 100 óra közmunkára is kötelezte a bíróság. A könyvtáros a város tulajdonában lévő bankkártyán keresztül bonyolította le a tranzakciókat.

A Sensor Tower nevű piackutató cég szerint idén az év első felében 19,1 százalékkal nőtt a mobilos játékokban elköltött pénz mennyisége az előző év azonos időszakához képest.

Becslések szerint ez nagyjából 26 milliárd dollárt jelent globálisan. A mobilos játékok teszik ki az applikációkból származó bevételek 78 százalékát.