Ilyen lesz a világ legnagyobb bevásárló plázája Dubajban

Dubai Square, pláza
Vágólapra másolva!
Új korszakot nyit majd a kiskereskedelemben Dubaj új nevezetessége, a Dubai Square bevásárlóközpont, amelyet a város legújabb turistacsalogató látványosságának szánnak. A 2 milliárd dollárból megvalósuló, a legmodernebb technikával felszerelt szórakoztató-, bevásárló- és élménycentrum a Dubai Creek Harbour szívében épülhet fel.
Vágólapra másolva!

A jövő vevői már nem csupán a hagyományos módon fognak itt vásárolni, hanem az összes létező offline és online csatornát felhasználva navigálnak, döntenek, fizetnek majd – írja a Haszon Hírek. Egy igazi, ultramodern, techvezérelt bevásárlóközpont épül.

Az új létesítmény egyesíteni fogja magában a kiskereskedelem valamennyi megjelenési formáját.

Lehetőség lesz itt minden típusú vásárlásra, a plaza az úgynevezett omni-channel retailing jegyében születik meg, azaz az összes létező offline és online csatornát használják majd a létesítményben. A gigaplázát már egy új korszakra tervezik, amikor lebomlanak a határok az online és a hagyományos kiskereskedelem között.

A fejlesztő Dubai Holding közleményéből kiderül, hogy valójában

egy hatalmas metropolisz létesül, amelynek bruttó alapterülete 750 ezer négyzetméter lesz.

Ez több mint kétszer annyi kiskereskedelmi területet jelent, mint amennyit a Budapesten található Allee, Aréna Plaza, Árkád, Mammut, MOM Park és Westend együttesen kínál, amelyek teljes alapterülete „mindössze" 320 ezer négyzetméter.

A képre kattintva galéria nyílik meg:

Dubai Square, pláza
Dubai Square, pláza
Dubai Square, pláza
Dubai Square, pláza
Dubai Square, pláza
Dubai Square, pláza
Dubai Square, pláza
Dubai Square, pláza
Dubai Square, pláza
Dubai Square, pláza
Dubai Square, pláza
Dubai Square, pláza

Az új plázát nem csupán a hazai vásárlókra alapozzák, hanem várhatóan rengeteg külföldi is ellátogat majd ide, Dubaj ugyanis a turisták körében a negyedik legnépszerűbb város a világon. Miután a giga-bevásárlóközpontot mindössze tíz perc alatt meg lehet majd közelíteni a nemzetközi repülőtértől, így átutazók milliói kereshetik fel, mielőtt továbbrepülnének úti céljuk felé.

A város több mint 3 millió lakosa és az évi 13 millió átutazó turista mind potenciális látogatót jelenthet a Dubai Square számára, ám

a beruházók potenciális vásárlóként tekintenek arra a több mint 2,5 milliárd emberre is, akik repülővel mindössze 4 óra – vagy rövidebb idő - alatt eljuthatnak az Arab-öböl-menti városba, ha kedvük támad egy jó kis shoppingolásra.

A gigaplaza emellett fontos szerepet játszhat az autós bevásárlásokban, ami a prognózisok szerint éves szinten 43,8 milliárd dolláros vásárlóerőt jelenthet. És még nem említettük azt a 20 millió turistát, aki 2020-ban várhatóan ellátogat Dubajba.