Hazai cégekbe vásárolta be magát az OTP Bank

OTP Bank, bankfiók
OTP bankfiók
Vágólapra másolva!
Az OTP Csoportban kezelt értékpapír alapok és portfóliók tőzsdén kívüli (OTC) ügyletek keretében 1,5 százalékos részvénycsomagot vásároltak a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.-ben, illetve további 2 százalékos tulajdont szereztek az OPUS Global Nyrt.-ben – tették közzé a vállalatok a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
Vágólapra másolva!

Az eladó mindkét esetben a Konzum PE Magántőkealap volt. A társaságok BÉT-en közzétett tájékoztatása szerint OTC ügylet keretében a Konzum PE Magántőkealap 439.262 darab (1,5 százalék) Konzum, valamint 6.505.957 darab (2 százalék) Opus Global törzsrészvényt értékesített az OTP csoport által kezelt értékpapír alapoknak és portfólióknak.

Az ügyletekkel a Konzum PE Magántőkealap Konzum Nyrt.-ben lévő részesedése 40 százalékos határérték alá, míg az Opus Global Nyrt.-ben 15 százalékos küszöb alá csökkent.

A Konzum-Opus csoportnál zajló új részvények kibocsátása, illetve tőkeemelések miatt azonban a Konzum PE részesedése hamarosan újból a határértékek fölé emelkedik.

OTP bankfiók Forrás: MTI/Manek Attila

A mai napon bejelentett tranzakciók előzménye, hogy az OTP Ingatlanbefektetési Alap idén márciusban befektetésre érdemesnek találta az Appeninn Holding Nyrt.-t, amelyben közel 6 százalékos részvénycsomagot vásárolt.