Soha nem néz már úgy a Coca-Cola termékeire, mint korábban

AFFICHE PUBLICITAIRE PUBLICITE BOISSON COCA-COLA COUPLE HOMME FEMME MEDIAS
Affiche publicitaire Coca-Cola. Paris, 1939. LEI-167-26
Vágólapra másolva!
Erőteljesen, 20 százalékkal csökkenti műanyag palackjai súlyát és 40 százalékra növeli azok újrahasznosított alapanyagtartalmát 2020-ra a Coca-Cola Magyarország - írja a cég az Origóhoz eljuttatott közleményében.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb hazai üdítőital-gyártó egy hamarosan befejeződő program keretében, félmilliárd forintot költ az innovatív környezetkímélő csomagolási technológiák bevezetésére.

Egyre kevesebb műanyagot használnak

A cég által használt PET palackok már 100 százalékban újrahasznosíthatóak, az elmúlt esztendők fejlesztéseinek köszönhetően pedig ma már 15 százalékkal kevesebb műanyagra van szükség egy palack előállításához, mint 2010-ben.

A cég csökkenti a termékgyártásban használt műanyag mennyiségét Forrás: Origo

Mindezeken felül folyamatosan növelik az italcsomagolásokhoz felhasznált újrahasznosított műanyag mennyiségét is, melynek aránya ma már átlagosan 20 százalék.

A The Coca-Cola Company idén januárban hirdette meg a Hulladékmentes Világ (World Without Waste) névre hallgató globális vállalását, amely szerint a cég a felhasznált csomagolóanyagok 100 százalékának megfelelő mennyiséget gyűjt vissza, továbbá 50 százalékra növeli műanyag palackjai újrahasznosított alapanyag tartalmát 2030-ig.

Magyarország legnagyobb üdítőital-gyártója egy hamarosan befejeződő program keretében,

500 millió forintot költ innovatív, környezetkímélő csomagolási technológiák bevezetésére.

Ennek részeként, többek között, az idén 10 százalékkal csökken a NaturAqua ásványvizek, illetve az év második felétől pedig 13 százalékkal a 0,5 literes üdítőitalos palackok súlya. Az intézkedések hatására összességében 4 százalékkal csökken a cég által felhasznált műanyag mennyisége.

A cég fenntarthatósági stratégiája szerint 2020-ig összességében legalább 20 százalékkal csökken majd a palackok átlagsúlya 2010-hez képest.

A vállalat ezenfelül a palackjai gyártásához felhasznált újrahasznosított műanyag mennyiségét is szeretné megduplázni: a tervek szerint 2020-ra 40 százalékra nő a jelenlegi 20 százalékos arány.