Kylie Jenner lehet minden idők legfiatalabb milliárdosa

Kylie Jenner
Vágólapra másolva!
Kylie Jenner a Kardashian/Jenner család legfiatalabb tagja, de egyben ő keresi a legtöbb pénzt is. Ráadásul idén a Forbes augusztusi kiadásának borítóján is szerepelni fog, hiszen ő lehet minden idők legfiatalabb milliárdosa, aki önerőből vált azzá, ezzel megelőzve az eddig rekordtartó Mark Zuckerberget.
Vágólapra másolva!

Kylie Jenner vagyona jelenleg nagyjából 900 millió dollárra tehető, ezzel pedig ő a leggazdagabb a Jennerek, de még a Kardashianok között is, azonban mindössze a 27. önerőből leggazdagabb nő az Egyesült Államokban. Összehasonlításképp, Jenner idősebb testvére, Kim Kardashian West becsült vagyona 350 millió dollár.

A 20 éves Kylie vagyonának az általa alapított kozmetikai cég, a Kylie Cosmetics sikere adott hatalmas lökést.

A vállalat a Forbes szerint 800 millió dollárt érhet, az előző évben pedig 330 millió dollár értékben adtak el termékeket. Jenner a vállalat egyedüli tulajdonosa és reklámarca.

Kylie Jenner

Natalie Robehmed, a Forbes újságírója szerint a szépségápolási cég sikere abban rejlik, hogy Kylie remekül használta ki hírnevét és masszív internetes követőtáborát, valamint azzal, hogy a termékek előállítását nem az Egyesült Államokban végzik, sokat spóroltak a költségeken is.

A Kylie Cosmeticsnél mindössze öt teljes állású alkalmazott van, köztük Kylie anyja, Kris Jenner, aki a pénzügyekért felel, ezért pedig 10 százalékos jutalékot kér. A cég azonban nagyon lassan növekszik, az előző évben mindössze 7 százalékot, egyik fő termékük eladásai pedig 35 százalékot zuhantak.

A Forbes szerint azonban a gyenge tavalyi év nem fogja megakadályozni Kylie Jennert abban, hogy vagyona elérje az 1 milliárd dollárt.

Úgy gondolják, hogy ez már a következő évben megtörténhet, ezzel pedig megelőzi Mark Zuckerberget, aki 23 évesen lett milliárdos. Ha minden jól megy, akkor Kylie már 21 évesen az lehet.