Patkányok ették ki a készpénzt egy ATM-ből

2018.06.20. 10:06

Az északkelet-indiai Asszám államban patkányok támadtak meg egy ATM-et - írja a BBC. A rágcsálók felfalták a készpénz egy részét, a további bankjegyeket pedig megcsócsáltak. Volt közöttük olyan állat is, amelynek egyúttal ez lett az utolsó vacsorája.

A beszámoló szerint, a technikusokat valósággal sokkolta a látvány, mikor kinyitották a meghibásodott készpénz automatát.

Patkányok szabadultak be egy indiai ATM-beForrás: Shutterstock

Egy lyukon át juthattak be

A berendezésben tárolt készpénz javát a rágcsálók megrágták, egy részét pedig el is fogyasztották.

A rendőrség feltételezése szerinta patkányok a kábelek kivezetésére szolgáló lyukon juthattak be az ATM belsejébe, hogy ott pusztításba kezdjenek.

A State Bank of India ATM-egységéről készült felvételek épp a közösségi média felületeit járják be. Az egyiken látható egy döglött patkány is, aki a rúpiazabálás után a helyszínen át is adta magát az örök körforgás újabb szakaszának.

A rágcsálók különösen a 2000-es és 500-as címletű indiai rúpiákat kedvelték. A technikusoknak emellett sikerült megmenteni mintegy 1,7 millió rúpiát. A patkányok furcsa lakomájukkal mintegy 1,2 millió rúpia, azaz 17 600 dollárnyi kárt okoztak. Ez közel 4,8 millió forintnak felel meg.