A lengyel CCC felvásárolja a svájci Karl Vögelét

CCC cipőbolt
CCC cipőbolt
Vágólapra másolva!
A hazánkban is népszerű lengyel CCC cipőkereskedelmi vállalat belép a svájci piacra. Szerződést kötött a nálunk ruhakereskedelmi üzleteiről ismert Karl Vögele AG 70 százalékos részvénycsomagjának megvásárlására 10 millió svájci frankos vételáron.
Vágólapra másolva!

A tranzakció a CCC terjeszkedési stratégiájának következő lépése, amelynek keretében szeretné bővíteni értékesítési hálózatát.

A közel 100 éves tradícióval rendelkező Karl Vögele 1960 óta tulajdonosa egy svájci cipőbolt-hálózatnak, amely az ottani piac második legnagyobb szereplője.


A tranzakciót a társaság átvilágítását követően véglegesítik, amire az első félév végéig, de legkésőbb a harmadik negyedév végéig kerül sor – tudósított a Reuters. A szerződés kimondja, hogy a CCC megvásárolhatja a svájci cég részvényeinek fennmaradó 30 százalékát is.

CCC cipőbolt Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

A Karl Vögele a tavalyi év végén 219 cipőboltot üzemeltetett. Nettó árbevétele a múlt évben 172 millió svájci frank volt, míg EBITDA szinten 5,9 milliós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni: Az idén azonban pozitív eredményt szeretne elérni.

A CCC idén áprilisban 33 millió euróért felvásárolta a román Shoe Express céget 33 millió euróért, s jelenleg Közép-Európa egyik legnagyobb cipőbolt-hálózatának számít.

Tizenkilenc országban közel ezer üzletet működtet. Lengyelországon kívül többek között Csehországban, Magyarországon, Németországban, Szlovákiában, Ausztriában, Litvániában, Oroszországban, Bulgáriában, Szerbiában és Ukrajnában rendelkezik érdekeltséggel. Bevételei tavaly 4,19 milliárd zlotyt tettek ki, a nettó nyereség 302,3 millió zloty volt.