Így néz ki a mobiltelefonok Teslája

notcn, kijelző, sziget, okostelefon
Apple iPhone X, felül a notch!
Vágólapra másolva!
A Caviar nevű orosz alkatrészgyártó elkezdte értékesíteni a napenergiával működő iPhone X készülékét – de nem ez az egyetlen dolog, amivel felturbózták a telefont.
Vágólapra másolva!

Mivel a Caviar sem az iPhone-nal, sem a Teslával nem áll szerződésben, ezért nem nyúlnak bele a készülékbe – az iPhone X Tesla valójában egy elég vastag telefontok, ami közvetlenül az eszközre csatlakozik, és a hátlapon található napelempanel biztosítja a másodlagos akkumulátor energiafelvételét.

Apple iPhone X Forrás: Origo

Ráadásul a cég állítása szerint komoly minősítésű víz- és porállósággal rendelkezik.

A cég számozott példányokat árul, és összesen 999 darab készült a különleges iPhone X Teslából.

A 64 gigabyte tárhellyel rendelkező készülék 4.555 dollárba (1,2 millió forint), míg a 256 gigabyte nagyságú modell 4.805 dollárba (1,3 millió forint) kerül.

A telefontokba ráadásul belegravírozták ugyanazt a mondatot, amit Elon Musk is az űrbe kilőtt Tesla Roadster autójába: „Készült a Földön, emberek által".

Nem ez az első alkalom, hogy az orosz cég exkluzív telefontokokat készít, például 2014-ben is előállt egy arany és titánium ötvözetű kiegészítővel, amibe az orosz vezetők arcmása volt gravírozva, azóta pedig a Nokia mobiltelefonokhoz, valamint az Apple Watch hordozható órájához is lehet kapni exkluzív kiegészítőket – ez utóbbit például 3 ezer dollárért (800 ezer forint) már be lehet szerezni.