Ha elakad a bevallásban, akkor ezt a számot hívja a NAV-nál

adóbevallás HÉTKÖZNAPI munka közben postai dolgozó
Az Állami Számvevőszék elnöke szerint minden Magyarországon létrehozott érték mintegy ötöde a szürke- vagy a feketegazdaságban marad, azaz kikerüli az adóhivatalt.
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) infóvonalát, a 1819-es számot bárki hívhatja, aki elakad az adóhatóság által készített személyijövedelemadó-tervezet (szja) jóváhagyásában, kiegészítésében, vagy az 1+1 százalékok felajánlásában.
Vágólapra másolva!

A 2017. évi személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó befizetésének határnapján,

május 22-én minden budapesti és megyeszékhelyen található központi ügyfélszolgálat este 8 óráig tart nyitva

- olvasható a NAV közleményében.

Közölték, mindenki, aki maga készíti szja-bevallását vagy a tervezetet fogadja el, sőt még az az egyéni vállalkozó is, aki februárban nem nyilatkozott, május 22-én éjfélig rendelkezhet adója 1+1 százalékáról is.

Ha elakad a bevallással, akkor a 1819-es számon hívhatja a NAV-ot Forrás: MTI/Mohai Balázs

A közlemény szerint április végéig 800 ezren kapták meg postán a bevallási tervezetüket a NAV-tól. Az adóhivatal mindenkinek azt tanácsolja, hogy nézze át a dokumentumot, illetve olvassa el a mellékelt tájékoztatót, amiben minden fontos tudnivaló megtalálható.

Kiemelték, hogy

akiknek visszajár a befizetett adóból vagy fizetniük kell a bevalláskor, és részletfizetést kérnének, azoknak a bevallási tervezet személyre szabott mellékletét kell kitölteni

és visszaküldeni május 22-ig.