Óriási magyar terjeszkedésbe kezd a Burger King

Burger King
Illustration picture shows, an and employee working during the opening of a branch of the Burger King fast-food restaurant chain in Auderghem - Oudergem, Brussels, Tuesday 12 September 2017. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK
Vágólapra másolva!
Idén már 3 új éttermet nyitott a Burger King, és az üzemeltetők további egységeket terveznek szerte az országban - áll gyorsétterem-lánc közleményében. A kecskeméti, zalaegerszegi és budaörsi terjeszkedés után az étteremlánc további üzletek nyitását tervezi, a következő öt évben akár 20 új Burger King várható országszerte.
Vágólapra másolva!

A kedvező piaci környezet, az egyre növekvő fogyasztás és a trendekkel való lépéstartás segíti a Magyarországban már 27 éve működő gyorsétterem-lánc terjeszkedését.

Több évtizedre előre

A cég üzleti modelljének része az, hogy új étterem nyitása esetén, akár több évtizedes elköteleződést is vállalnak, tehát ilyen időtartamra köt bérleti szerződést befektetőivel.

Az étteremlánc kiválasztotta helyszínt a fejlesztő megvásárolja vagy hosszú távra - akár több mint 50 évre is - bérbe veszi.

Az ingatlanfejlesztő partnerek a vállalat iránymutatása szerint építik fel az épületet és a hozzá tartozó, általában 2500 négyzetméteres területet a szükséges létesítményekkel, utakkal, parkolókkal. A hosszú távú üzemeltetést viszont már az étterem csapata végzi.

Az utóbbi években egyre nagyobb alapterületű Burger Kingek épülnek, de a meglévő éttermeket is 2-3 évente újítják fel, sok esetben bővítik is.

Sok új éttermet tervez Magyarországra a Burger King a következő öt évben Forrás: BELGA/AFP/Nicolas Maeterlinck

Még nem tudni, mi lesz akkor a menü

Dara Zsolt, a magyarországi éttermeket üzemeltető Fusion Befektetési Zrt. vezérigazgató-helyettese szerint, az étteremlánc folyamatosan alkalmazkodott az elmúlt évtizedekben is a változó vásárlói igényekhez.

A vezető elmondta, még nem látja, hogy 25-30 év múlva mi lesz a kínálat az éttermekben, de azt biztosan tudja, hogy ételeik magas technológiai sztenderdek alapján készülnek, és lépést fognak tartani a jövő elvárásaival.

Szerte az országban keresünk új lehetőségeket, főként a megyeszékhelyeken, Budapest és környékén - tette hozzá Dara Zsolt.

A Burger King a világ egyik legnagyobb gyorsétterem lánca. Magyarországon 41 egységgel rendelkezik, és több mint 1500 munkavállalót foglalkoztatnak.