Sokféle munkakörbe, 150 munkavállalót keres az Aldi

Aldi
A logo is pictured on a sign outsude an Aldi supermarket store in London on September 26, 2016. Aldi UK announced on Monday that it will invest Ł300 million ($389 million, 346 million euros) to revamp its stores over the next three years. Aldi and its German rival Lidl have boomed in Britain, grabbing market share from traditional supermarkets Asda, Morrison, Sainsbury's and Tesco, as customers tightened their belts to save cash. / AFP PHOTO / Daniel Leal-Olivas
Vágólapra másolva!
Magyarországi jelenlétének további erősítése és a vásárlók zökkenőmentes kiszolgálása érdekében tovább növeli munkatársai létszámát az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. Az áruházi eladók és a logisztikai munkatársak mellett összesen 38 munkakörben több mint 150 pozíció nyílt meg például az értékesítés, az ügyvitel, az informatika és a marketing területén.
Vágólapra másolva!

Az ALDI a bolti eladók és a logisztika területén dolgozók bérezéséhez hasonlóan publikussá tette számos további munkakör bértábláját.

Értékesítési vezetői pozíciók nyíltak meg

A legnagyobb arányú bővülés a regionális értékesítési vezetők területén lesz, a jelenlegi létszámot bő 20 százalékk tervezi emelni a vállalat. Az ebben a pozícióban dolgozó munkatársak felelnek 4-5 üzlet működéséért, forgalmáért, illetve régiótól függően mintegy 120-150 bolti eladó és pénztáros munkájáért.

A regionális értékesítési vezetők kezdő havi bére bruttó közel 812 ezer forint,

amelyhez prémium középkategóriás autó jár magánhasználattal, továbbá telefon, számítógép és 5000 forintos Erzsébet utalvány egészíti ki a juttatási csomagot.

Többféle munkakörbe toboroz az Aldi Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A kilencedik évtől az 1,3 millió forintot is meghaladhatja a bruttó járandóság havonta.

A pozícióban dolgozóknak lehetőségük nyílik cégen belül külföldi munkavégzésre.

A regionális értékesítési vezetők mintegy negyede jelenleg is az ALDI osztrák, ausztrál, németországi, svájci, olaszországi, vagy angliai leányvállalatánál dolgozik, visszatérésük után pedig ők alkotják a vállalat menedzsment-utánpótlását. A vállalat tapasztalata alapján a külföldi munkavégzés után a regionális értékesítési vezetők visszatérnek Magyarországra, ahol ugyanabban, vagy magasabb pozícióban folytatják munkájukat a vállalatnál.

Szükség van irodai munkatársakra, diákoknak is érdekes lehet a gyakornokság

Az ALDI számos területen kínál asszisztensi munkaköröket, ebben a pozícióban a munkatársak kezdő bére 40 órás munkaidőben havi bruttó 444 ezer forint, amely a cafeteria keretén belül további nettó 8333 forinttal, illetve 5000 forintos Erzsébet utalvánnyal egészül ki.

Így bruttó járandóságuk a cafeteria elemekkel kiegészítve eléri a havi 464 ezer forintot. A többi pozíció javadalmazásához hasonlóan ez az összeg a cégnél töltött idővel arányosan nő, a második évtől 529 ezer forint is lehet, míg a harmadik évtől a havi bruttó járandóság a cafeteria elemekkel kiegészítve eléri az 595 219 forintot is.

Nem csak az üzletekben dolgozókra, hanem más szakterületeken dolgozókra is szükség van az Aldinál Forrás: Getty Images/iStockphoto/gpointstudio/

A német hátterű vállalat 2018 tavaszától új gyakornoki programot indított.

Ezen szinte valamennyi területen – pénzügy, marketing, HR, logisztika, beszerzés, értékesítés – számítanak felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók jelentkezésére, akik komoly tapasztalatokat szerezhetnek a hazai kiskereskedelem meghatározó szereplőjénél.

A kiválasztott jelentkezőkkel legalább 2 hónapos időtartamú szerződést köt a cég, a gyakorlat során pedig havi bruttó 274 ezer forintos bért, illetve az utazási költségek megtérítését biztosítja a vállalat.