Ez a fiatalember találta fel a világsztárok kedvenc alkalmazását

magángép magán repülő
Female businesswoman preparing to travel in private jet at airport
Vágólapra másolva!
Mikor a 21 éves Sergey Petrossov életében először repült magángéppel, még fel sem merült benne, hogy néhány év múlva ez már teljesen szokványos dolog lesz számára, sőt az alkalmazása több száz felhasználója számára is biztosítja az élményt.
Vágólapra másolva!

Sergey Petrossov nyolc évvel azután, hogy elsőször került kapcsolatba a magánrepüléssel, mára már több milliárd dollárt érő vállalkozást vezet és a legnagyobb világsztárok is előszeretettel használják az általa megálmodott alkalmazást.

A JetSmarter nagyon hasonlóan működik, mint az Uber, csupán annyi a különbség, hogy ebben az esetben autók helyett magánrepülővel utazhatnak a felhasználók. Petrossov 2009-ben végzett a University of Flodirán, majd hazatérve beiratkozott egy stratup oktatásra.

Nem sokkal ezután a sors úgy hozta, hogy egy vállalat felajánlotta neki, hogy kipróbálhatja a magánrepülőjüket.

illusztráció Forrás: Science Photo Library/LEONELLO CALVETTI/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Pixelchaos

Petrossovot teljesen lenyűgözte ez a terület, de meglepve tapasztalta, hogy ezek a cégek nem nagyon használják a legkorszerűbb technológiákat. Mivel ő maga éppen a tech startupokra szakosodott, ezért gyorsan meglátta a lehetőséget a magánrepülésben.

Elmondása szerint 2009 és 2012 között komolyan elkezdett érdeklődni a repülés iránt és ekkor merült fel benne az ötlet, hogy csinálni kellene egy digitális eszközt, amellyel könnyebben lehetne magángépeket lefoglalni.

Hamar rádöbbent arra is, hogy az iparágban nincsenek megfelelően kiaknázva a lehetőségek.

Igaz 2012-t írtunk, az Uber és az Airbnb hihetetlenül sikeres volt, a repülés azonban továbbra sem haladt a korral. A magánrepülők kihasználtsága mindössze 10-15 százalékos volt. Petrossov elmondta, hogy a magánrepülőket nem használták ki megfelelően, mert az üzemeltetők nem tudták: hogyan és hol kellene eladni a jegyeket és utasokat fogni.

illusztráció Forrás: Image Source/© Image Source, all rights reserved./Raphye Alexius

Petrossov 2013-van döntött úgy, hogy elindítja a JetSmarter digitális platformot és csak ezután kezd komolyabb befektetőket keresni.

Sokan érdeklődtek aztán az alkalmazás iránt és ennek köszönhetően 2015-re már teljesen megvalósította az elképzelését. A befektetők között több ismert személy is volt, például Jay-Z amerikai rapper és több szaúdi előkelőség is.

A JetSmarter platform lehetővé tette a felhasználóknak a repülőgép foglalást, valamint végigböngészhették a többi magánrepülő menetrendjét további szabad helyek után kutatva. Petrossov szerint platformja nem az exkluzivitásról szól, ő csupán hatékonyabbá szerette volna tenni az iparágnak ezt a részét.

A JetSmarter alap előfizetése 5000 dollár évente, de itt fizetni kell pluszban a különböző szolgáltatásokért. A legdrágább csomag 50 000 dollárba kerül, ám az üzleti utazók számára elérhető egy 15 000 dolláros előfizetés is.