A Volkswagen teljesen átállna az elektromos autókra

2018.03.13. 16:37

A Volkswagen 20 milliárd eurós megállapodást kötött az akkumulátor beszállítókkal, így megkezdhetik a felzárkózást az e-autók versenyében. A világ legnagyobb autógyártója 16 új létesítmény építését tervezi, amelyek kizárólag elektromos járművek gyártásával foglalkoznak majd. Idén három új modell bejelentését tervezi a VW és ez a szám több tucatra nőhet az elkövetkező években.

A Volkswagen szeretne versenybe szállni az elektromos autók piacán. A német vállalat a tervek szerint 2025-re már évi 3 millió elektromos autót szeretne gyártani és ez reális cél lehet, miután megállapodtak az akkumulátor beszállítókkal. A Samsung SDI, az LG Chem és a Contemporary Amperex Technology az európai és a kínai gyárakat fogja majd ellátni.

A világ egyik legnagyobb gyártója 2022-ig 16 új létesítmény kialakítását tervezi, amelyek kizárólag elektromos autókat fognak készíteni.

A wolfsburgi székhelyű vállalat tervei szerint összesen 50 milliárd eurót költenek majd akkumulátorokra, azért, hogy minél hamarabb az élmezőnybe kerüljenek.

illusztrációForrás: AFP/Sajjad Hussain

A 12 márkából álló csoport jövőre már havonta akar új elektromos meghajtású autóval kirukkolni. Matthias Mueller, a vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy ezzel a lépéssel akarnak a világ legnagyobb elektromos autó gyártójává vállni.

A Volkswagenre komoly nyomás nehezedett az elmúlt időben, kezdve a dízel autók körüli botrány miatt, ezért fontos a cégnek, hogy magáról fönntartson egyfajta pozitív imázst. A cégcsoport 2020-ban tervezi piacra dobni az első teljesen elektromos modelljét.

Ez a dátum azért is érdekes, mert a Tesla 2020-ra azt ígérte, hogy akkor már évente 1 millió autót is képesek lesznek legyártani.

A Volkswagen ugyan nem az első között lépett a piacra, de rendelkeznek valamivel, amivel a Tesla nem, ez pedig a tapasztalat. Képesek rövid idő alatt, rengeteg autót gyártani, erre pedig a Tesla képtelen és ez a mai napig komoly gondot okoz Elon Musknak. A Volkswagen két nap alatt több autót gyárt le a rengeteg márkájának köszönhetően, mint amennyit a Tesla eladott 2016-ban.