Itt az Aldi egységes bértáblája

Aldi
A logo is pictured on a sign outsude an Aldi supermarket store in London on September 26, 2016. Aldi UK announced on Monday that it will invest Ł300 million ($389 million, 346 million euros) to revamp its stores over the next three years. Aldi and its German rival Lidl have boomed in Britain, grabbing market share from traditional supermarkets Asda, Morrison, Sainsbury's and Tesco, as customers tightened their belts to save cash. / AFP PHOTO / Daniel Leal-Olivas
Vágólapra másolva!
Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. közzétette egész Magyarországra érvényes bérezési rendszerét, amely adott pozícióra megyétől, régiótól függetlenül ugyanazt a bért garantálja munkavállalói számára - tájékoztatta az áruházlánc az Origót.
Vágólapra másolva!

Az áruházlánc hosszú távú, következetes humánpolitikát kíván folytatni. Így kiemelt figyelmet fordít munkatársainak átlagon felüli bérezésére, képzésére és a rugalmas részmunkaidős lehetőségek biztosítására.

Megbecsülik a munkavállalói hűséget

A cégnél a bérezéssel is kifejezik, megbecsülik munkatársaik lojalitását, fizetésük a cégnél eltöltött idővel arányosan növekszik. A dolgozók folyamatos szakmai fejlődését rendszeres képzésekkel, valamint csapatépítő tréningekkel segítik. Az elmúlt években az ALDI többször az inflációt meghaladó mértékben hajtott végre dolgozói béremelést.

Országosan egységes bértáblát alkalmaz az Aldi Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A vállalat bérezési rendszere transzparens, és nem tesz különbséget az országon belül földrajzi régiók szerint.

Sátoraljaújhelytől Sopronig minden üzletben ugyanazt a bértáblát alkalmazzák. Kivételt csak a nagy forgalmú, kiemelt üzletek jelentenek, amelyek a rendkívül magas vásárlói létszámból adódóan nagyobb terhelést jelentenek az ott dolgozóknak.

Így ők magasabb bérre számíthatnak.

Nincs különbség továbbá a bolti értékesítők és a biatorbágyi központi raktárban dolgozók bére között sem, a cég mindkét területre azonos bértáblát használ.

Így alakulnak a bérek idéntől

2018 januártól az idei emelés következtében mind a bolti eladók, mind a logisztika területén az áru-összekészítők kezdő bére heti 40 órás munkaidőre vetítve bruttó 272.269 forint, amely a cafeteria keretén belül további nettó 8333 forinttal, illetve 5000 forintos Erzsébet utalvánnyal egészül ki.

Így bruttó járandóságuk a cafeteria elemekkel kiegészítve eléri a havi 292319 forintot.

Ez az összeg a cégnél töltött idővel arányosan nő.

Így a tíz évet meghaladóan az üzletben dolgozók havi bruttó járandósága eléri a 372.519 forint, kiegészítve a cafeteria elemekkel. A Budapesten belüli és környéki üzletek dolgozóinak BKV-bérletet is biztosít a cég.

Mindenütt ugyanannyit fizet az Aldi azonos munkakörökben (illusztráció) Forrás: AFP/Lionel Bonaventure

Ugyanez a bértábla vonatkozik a biatorbágyi logisztikai központban dolgozókra, az ő esetükben ráadásul a vállalat állja a targoncavezetői jogosítvány megszerzésének költségeit is.

A kiemelt üzletekben még ennél is magasabb a bolti eladó munkatársak bruttó juttatása: a kezdők 322.319 forintot, a tíz éve a pozícióban a cégnél dolgozók pedig 417.519 forintot kereshetnek.

A boltvezetők bruttó járandósága a cafeteria elemekkel kiegészítve 517.119 forintnál kezdődik, azonban a kiemelt boltokban elérheti a havi bruttó 844.519 forintot is.

A cégnél többféle, többek között részmunkaidős munkavégzésre is lehetőség van. A bolti területen dolgozók 75 százaléka részmunkaidőben dolgozik, a legkedveltebb a heti 30 órás foglalkoztatottsági forma. A bolti munkatársaknak 10 százaléka, a boltvezetőknek pedig 30 százaléka már 10 éve az ALDI munkavállalója.