Két év múlva zéró emissziós lesz az ausztrálok jó hírű intézménye

solar, power
Az ausztrál intézmény a napenergiára áll át (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Két vállalattal is megállapodott a University of New South Wales intézmény vezetősége napelemes erőművekből származó energia vásárlásról. Az átállás már 2019-ben megkezdődik.
Vágólapra másolva!

Környezetvédelmi és gazdaságossági szempontból is előnyös az egyetem számára a nemrég aláírt megállapodás a megújuló energia felvásárlásáról - írja a CNBC.

A teljes energiafelhasználást átállítják

Az ausztrálok menő oktatási intézménye a Maoneng Australia és a Origin Energy nevű vállalatokkal kötött szerződést a megújuló energia felvásárlására. Eszerint az intézmény kötelezettséget vállal arra, hogy évente 124 ezer megawattórányi tiszta energiát vásárol fel partnereiről.

Az ausztrál intézmény a napenergiára áll át (illusztráció) Forrás: Pixabay

A Maoneng így megkezdheti Sunraysia Solar Farm nevű erőművének építését, ahol a termelés várhatóan 2019 második felében indulhat meg.

Az egyetem célja az, hogy működésük 2020-ra elérje a nulla kibocsátást.

Gyors ütemű bővülés

A napenergia - valamint mellette a szélenergia - igen gyors ütemben hódít teret az energiaellátásban. A Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (IRENA) 2017-ben kiadott jelentése szerint,

a világ szolár-energia kapacitása 2016-ban 295664 megawattra nőtt.

A növekedés éllovasai Kína és India, de a világ egyre több országában alkalmaznak naperőműveket a környezetbarát villamos energiáért.