Elképesztő számokat produkált tavaly az Amazon

amazon.com webáruház
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A világ leggazdagabb embereként zárta az évet Jeff Bezos, az Amazon tulajdonosa. Most kiderült, hogy milyen őrült mennyiségű rendelés érkezik csak az Amazon Prime szolgáltatáson keresztül. A legnépszerűbb termékek között van egy igen meglepő is.
Vágólapra másolva!

Az Amazon 2017-ben folytatta a világ online piacának meghódítását. Hogy pontosan milyen óriási méreteket ölt az Amazon térnyerése, arra a január 2-án kiadott sajtóközlemény világít rá igazán.

Ebből kiderül, hogy az Amazon Prime szolgáltatáson keresztül a vállalat

  • 5 milliárd terméket értékesített,
  • 100 millió terméket vitt ki ingyen,
  • az USA irányítószámainak kétharmadára szállított legalább egy terméket.
Illusztráció Forrás: AFP/Philippe Huguen

Hogy pontosan mennyi előfizetője van az Amazon Prime-nak, azt üzleti titokként kezeli a vállalat, de ipari becslések szerint 90 millióan lehetnek – írja a Quartz.

A siker meglátszik a vállalat részvényein is, ugyanis egy év alatt

a 753 dolláros árfolyamról az Amazon-részvények 1190 dollárra emelkedtek.

Ez 58 százalékos növekedés.

Mondani sem kell, hogy ez igencsak jótékony hatással van az igazgató, Jeff Bezos vagyonára, aki a Forbes listája szerint a világ leggazdagabb embereként zárta 2017-et.

Jeff Bezos vagyona 99,8 milliárd dollár.

Jeff Bezos Forrás: AFP/Sajjad Hussain

A vállalat közölte azt is, hogy a legnépszerűbb termékeik: a Fire Stick (tévéokosító kütyü), az Echo Dot (lásd videó), a kábelek és a banán. Emellett az Amazon Prime videón összesen 17 millió ember nézett NFL-meccseket csütörtökönként, de népszerűek voltak a vállalat saját márkás ruhái is.

Óriási bevételt jelentett továbbá, hogy 5 millióan rendeltek játékot a Twitch nevű videójáték-streamelő szolgáltatáson keresztül.

Az Amazon nem fogja vissza magát idén sem, és a vállalat reméli, hogy még több márka és szolgáltató csatlakozik a hálózathoz.