Az Aldi felveszi a kesztyűt

aldi bolt üzlet élelmiszer közért
A woman pushes a shoppping trolley as she leaves an Aldi supermarket store in London on September 26, 2016. Aldi UK announced on Monday that it will invest Ł300 million ($389 million, 346 million euros) to revamp its stores over the next three years. Aldi and its German rival Lidl have boomed in Britain, grabbing market share from traditional supermarkets Asda, Morrison, Sainsbury's and Tesco, as customers tightened their belts to save cash. / AFP PHOTO / Daniel Leal-Olivas
Vágólapra másolva!
Az Aldi nyilvánosságra hozta a következő nagy dobást, amivel szeretné még jobban megszorongatni az Egyesült Államok piacán a Wal-Martot, a Krogert és az Amazont. A házhozszállítást tekintve a versenytársak még előtte járnak ugyan, de a német üzlethálózat ezen a területen is egyre inkább felveszi velük a harcot.
Vágólapra másolva!

A diszkontlánc valamennyi, USA-ban működő üzletében szeretné bevezetni a házhozszállítást. Tesztjelleggel tavaly indították el a szolgáltatást az Instacarttal közösen. A házhozszállítási üzletág eddig azonban lassan növekedett és jelenleg még csak néhány nagyvárosban működik, például Atlantában és Chicagóban. Jason Hart, az Aldi US vezérigazgatója egy interjúban kifejtette, hogy

a szolgáltatást az Egyesült Államok egész területére szeretnék kiterjeszteni.

Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Emellett az úgynevezett „curbside pickup" elnevezésre hallgató szolgáltatás tesztelése is a terveik között szerepel. Ez

a vásárlásnak egy olyan új és kényelmes változatát jelenti, amelynek az a lényege, hogy a vásárló online megrendeli a kívánt árucikkeket, majd miután az üzletben összeállították számára a rendelést, elmegy értük kocsival, és a helyszínen a bolt alkalmazottai bepakolják a megrendelt termékeket az autójának a csomagtartójába.

A diszkontláncnál egyelőre nem közölték, hogy mikor kezdik el tesztelni ezt az új szolgáltatást.
Az Aldinak ezeket a terveket erős konkurenciaharcban kell sikerre vinnie, ugyanis a házhozszállítást a Wal-Mart például 800 egységében tervezi bevezetni az év végéig. A Kroger pedig már most közel 900 üzletéből szállítja ki a megrendelt termékeket.