Újabb áruházlánc szállt be a világvégeüzletbe

apokalipszis robbanás bomba világvége
Szeptember 23 án eljöhet a világvége
Vágólapra másolva!
A Costco 6 ezer dolláros (1,5 millió forint) csomagja több mint 600 konzervet tartalmaz, és akár egy évig is elég lehet egy négytagú családnak, amennyiben eljön a világvége.
Vágólapra másolva!

A világvégére felkészülni vágyók már közel sincsenek kevesen, sőt, egy egész iparág épült fel: bunkerek, élelmiszercsomagok és oktatóanyagok is elérhetőek már.

A Costco az egyik legfrissebb kereskedő, amely beszállt a világvégeüzletbe, és egy 5.999 dolláros Nutristore prémium élelmiszerkészletet kínál, ami négy embernek egy évre elegendő élelmiszert jelent.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A szó szerint raklapnyi nagyságú termékcsomag 600 konzervet tartalmaz, ami egy négytagú családnak 2 ezer kalóriás napi bevitelt jelent fejenként. A konzervek igen változatosak: fehérbab, fekete bab, tészták, marha és csirkehús, valamint gyümölcsök is vannak benne.

Aki ennél kevesebb összeget szánna a biztonságérzetre, annak elérhető a 4.699 dolláros (1,2 millió forint) készlet, amely 220 konzervből áll, és tartható vele a napi 2 ezer kalóriabevitel, vagy a 3.799 dolláros (1 millió forint) gyűjtemény, ami 378 konzervet tartalmaz.

A külföldön „doomsday preppers" néven ismert szubkultúra tagjai a világvégére igyekeznek körültekintően felkészülni, legyen az menedékhely, élelmiszer, vízkészlet, vagy éppen a túléléshez szükséges tudás.

Föld alatti bunker építése Forrás: Atlas Survival Shelter

A külpolitikai események sok esetben katalizátorként működnek, és ennek hatására egyre többen halmoznak fel élelmiszertartalékot, vagy keresnek biztos menedéket maguknak és családjuknak. Például a tavaly nyári konfliktus, amely az Egyesült Államok és Észak-Korea között zajlott, megtöbbszörözte az árusok forgalmát – állítja a NukePills.com tulajdonosa, amely 1999 óta világvégével kapcsolatos termékeket árul webshopon keresztül.

A túlélés nevében rengeteg pénzt költenek: Bob McDevitt a nevadai Renóból például a Moneyishnek úgy nyilatkozott, hogy majdnem 200 ezer dollárt költött, és ebben a csomagban van két évre elegendő étel, víz és gyógyszer.