Gluténmentes terméket gyártó lett az Év Vállalkozója

gluténmentes glutén mentes
Vágólapra másolva!
Az MKB Bank több oldalról is támogatja az egészséges életvitelre törekvést. Júniusban útjára indította #20percegészség programját, amellyel fel kívánja hívni az emberek figyelmét az egészséges életmód fontosságára. Decemberben pedig az MKB által nyújtott Agrár Széchenyi Kártya hitel is hozzájárult ahhoz, hogy az egészséges, gluténmentes termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó partnerük, az Amurex GM Hungária Kft. kiérdemelje az Év Vállalkozója Díjat.
Vágólapra másolva!

A budaörsi székhelyű cég 12 évvel ezelőtt családi érintettség kapcsán kezdett el gluténmentes termékekkel foglalkozni. A piaci igényeket folyamatosan szem előtt tartva 8 éve már kenyeret és pékárut is forgalmaznak. Árukínálatunk a gluténmentes piacon kiemelkedő, mivel termékeik ízükben és állagukban leginkább megközelítik a hagyományos pékáruk világát.

Kizárólagos gluténmentes beszállítói a Lipóti Pékségnek és különböző bioboltoknak, de termékeik megtalálhatók a Coop és Tesco áruházak polcain is.

Az Év Vállalkozója díjat nyert a gluténmentes termékeket gyártó és forgalmazó Amurex GM Hungária Kft. (képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

A cég vezetői 2015-ben úgy döntöttek, hogy vállalkozásuk bővítésének újabb lépéseként élnek az MKB által nyújtott Agrár Széchenyi Kártya hitel lehetőségével, amelynek segítségével megnyithatják Budapesten, a Nyugati téren bisztrójukat és mintaboltjukat cöliákiás diétát folytató vendégek részére. A Cöli Bisztró így egy olyan kedvezményes feltételrendszerű, állami kamat- és kezességvállalási díjtámogatásban részesített hitelkonstrukció segítségével valósulhatott meg, amely egyesíti a hitel- és a bankkártya előnyeit, mindezt úgy, hogy a fizetendő kamat 1 százalék alatt maradhat.

A most elnyert díjat 2018. december 7-én a Művészetek Palotájában a Magyar Vállalkozók Napján vette át Szabolcs Péter, a cég ügyvezető résztulajdonosa és Borzsák András, a cég résztulajdonosa.