Másfél milliós bírság pénzforgalmi szabálysértések miatt

Az MNB épülete
Budapest, 2012. május 18. A Magyar Nemzeti Bank központi, Alpár Ignác-tervezte műemlék épületének déli homlokzata a főváros V. kerületében, a Szabadság téren. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Az MNB 1,5 millió forintra bírságolta az O.F.SZ. Országos Fizetési Szolgáltató Zrt.-t.
Vágólapra másolva!

Másfél millió forint bírságot rótt ki az O.F.SZ. Országos Fizetési Szolgáltató Zrt.-re a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a továbbra is fennálló pénzforgalmi szabálysértések miatt - olvasható a jegybank honlapján. Az MNB közleménye szerint a szolgáltató nem teljesítette határidőre a jegybank tavalyi határozatában előírt kötelezettségek egy részét, továbbra is megsértette a pénzforgalmi számla nyitására vonatkozó, valamint a fizetési kártya azonosíthatóságára vonatkozó előírásokat. A jegybank csütörtökön közzétett határozata szerint a pénzforgalmi intézménynek legkésőbb 2018. augusztus 31-től biztosítania kell a jogszabályoknak való megfelelést.

A Magyar Nemzeti Bank épülete Forrás: MTI/Jászai Csaba

A jegybank közleményében hangsúlyozta: a fizetési lánc két végén álló ügyfelek nem feltétlenül érintkeznek közvetlenül egymással, így eltérő információjuk van a fizetési műveletek lebonyolításáról, bizonyos adatokkal pedig egyáltalán nem rendelkeznek. Az MNB éppen ezért különösen fontosnak tartja a pénzforgalmi szabályok betartásának ellenőrzését, kiemelten veszi figyelembe az ügyfelek jogainak megsértését.