A mobiltelefon a legnépszerűbb fix cafeteriás elem

telefon kézben, mobiltelefon
Vágólapra másolva!
Hatalmas átrendeződés következett be a béren kívüli juttatási elemek között – derül ki egy frissen elkészült átfogó kutatásból. Míg tavaly a cégek fixen (tehát külön választás nélkül) leginkább Erzsébet-utalványt adtak, az idén az első helyen – még a készpénzt is megelőzve – a mobiltelefon végzett.
Vágólapra másolva!

A Cafeteriatrend magazinnak a Szent István Egyetemmel készített – eddig még nem publikált – kutatása szerint az idén elindult, diákhitel törlesztési támogatást már minden negyedik munkáltató elérhetővé teszi a munkavállalói számára. A kutatásról Azénpénzem.hu számol be.

A kutatás során 234 vállalkozás adott választ, és ezek alapján a cégek negyede nyújtott valamilyen lakhatási támogatást tavaly, továbbá idén is tervezi legalább a harmaduk. A legtöbb 10 fő alatt működő szervezet maximum 7 cafeteria elemet biztosít, a 101–250 fő közöttieknél ez maximum 10 lehetőség, míg a 250 és 1000 fő között foglalkoztató szervezetek már több mint 13 elemet ajánlanak munkavállalóiknak.

A leggyakrabban nyújtott fix juttatás 2017-ben az Erzsébet-utalvány volt, az idén azonban már csak a 18. helyre sikerült az utalványnak befutnia,

vélhetően az adóterhek változása miatt. Első helyre a mobiltelefon-használat került. A dobogó második és harmadik helyén a tavaly bevezetett, kedvező adózási készpénz és a munkabér előleg végzett, bár ezek kínálati aránya az 50 százalékot sem éri el.

A mobiltelefon-használat lett idén a legnépszerűbb fix cafeteria juttatás Forrás: Pixabay/Tero Vesalainen

A bérkiegészítésre választható elemek között szembetűnő az Erzsébet-utalvány visszaszorulása, de

az önkéntes pénztárak térvesztése is elég látványos.

A nyertesek közé tartozik viszont az ajándék-utalvány és – bár az idén nem folytatódott a tavalyi látványos megugrás – az egészségbiztosítás is.

A kutatásról további részletek Azénpénzem.hu fent hivatkozott cikkében olvashatók.