Meghalt a Media Markt alapítója

Új Black Friday
Nyíregyháza, 2016. november 25. Vásárlók nyitások a fekete péntek (Black Friday) napján az egyik elektronikai áruház bejáratánál, Nyíregyházán 2016. november 25-én. A fekete péntek (Black Friday) csaknem ötven éve a hálaadást követő péntek - idén november 25-e - elnevezése az Amerikai Egyesült Államokban; ez a nap hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete, amikor rendkívüli kedvezményekkel várják a vásárlókat a kereskedők. Egyre több üzlet csatlakozott Magyarországon is a fekete péntekhez. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
A Media Markt egyik alapítója, Erich Kellerhals december 25-én meghalt. Ezek ellenére a vállalat részvényei emelkedni kezdtek. Magyarországon 24 Media Markt üzlet van.
Vágólapra másolva!

78 éves korában meghalt Erich Kellerhals, a Media Markt alapítója.

Kellerhals két üzlettársával együtt 1979-ben hozta létre a Media Markt nevű vállalatot.

A cég napjainkra Európa egyik legismertebb elektronikai áruházláncává vált, a Media-Saturn csoportnak jelenleg több mint 1000 üzlete van Európa 15 európai országban – írja a Reuters.

A magyar Media Markt oldalán az olvasható, hogy üzletstratégiájuk újdonságnak számított. Márkás termékek széles választékát (legalább 40 ezer féle termék áruházanként) kínálták nagy alapterületű áruházakban, alacsony árakon, jellegzetes reklámmal és újszerű vállalati kultúrával.

A Media Markt magyarországi története

Az első Media Markt áruházunkat 1997. március 11-én nyitott meg Budapesten. Két év múlva, 1999-től már a Westend City Centerben is elérhető lett a cég, a kétezres években pedig erőteljes vidéki terjeszkedésbe kezdett. Jelenleg, összesen 24 Media Markt áruházat üzemeltetünk országszerte.

Kellerhals 21 százalékát birtokolta a Media-Saturn tulajdonosának számító Ceconomy vállalatból.

A Media Markt Magyarországon is népszerű, ismert áruház Forrás: MTI/Balázs Attila

A vezető ellentmondásos személyiség volt, a Ceconomy vezetése csak óriási nehézségek árán sikerült meggyőzze, hogy szétválasszák a Metro csoportot és a Media-Saturn leányvállalatokat.

A halálhír hatására a Ceconomy részvényei 4 százalékot emelkedtek,

melynek oka az, a Cecenomy menedzsmentjének sikerül megállapodnia a vállalkozó örökösével az online értékesítés felé történő határozottabb elmozdulásról, amitől Kellerhals ódzkodott.

Kelelrhals 50 éve volt házas, feleségével, Helgával egy fiúk volt.

A Forbes a német vállalkozó vagyonát 2 milliárd dollárra becsülte.