Lenyűgöző luxushajón találhatóak a világ legdrágább albérletei

KEY WEST, FLORIDA-NOVEMBER 19: Cruise Ship The World docks in Key West harbor, November 19, 2012. Launched in 2002, she has 165 private onboard residences, and continually circumnavigates the globe.
The World cruise ship
Vágólapra másolva!
A The World luxushajó fedélzetén található a világ egyik legmagasabb négyzetméterára, azonban a 165 szobával rendelkező úszó otthonokba így is szinte lehetetlen bekerülni. Akinek viszont sikerül, az olyan helyekre utazhat el, mint az Antarktisz, a csendes-óceáni korallszigetek vagy egy forrongó vulkán Afrika és Brazília félúton.
Vágólapra másolva!

A világ legdrágábbik albérletei közül néhány egészen biztosan az óceánon úszik. A The World nevű luxushajón ugyanis évente átlagosan 900 ezer dollárért lehet lakosztályt bérelni. A magas ár ellenére a hajó nagyon vonzó az utasoknak.

Így döntött Trevor Rowe, a Rothschild Australia elnöke is, aki kevesebb mint 72 óra alatt eldöntötte, hogy vásárol magának egy két hálószobás, 130 négyzetméter nagyságú egységet a The World fedélzetén 2012-ben.

– nyilatkozta Rowe a Bloombergnek.

Mint oly sokan a fedélzeten, Rowe, akinek apja kőművesként dolgozott, maga kovácsolta szerencséjét, mint befektetési bankár.

The World Forrás: Shutterstock

A hajó New Yorkból indul decemberben, hogy a bérlők Miamiba megérkezve ünnepelhessék meg a szilvesztert.

A hajó nem tér vissza Észak-Amerikába egészen 2020-ig.

A hajó azonban nem áll nyitva mindenki előtt. Ahhoz, hogy valaki bérlővé válhasson, 10 millió dolláros vagyon kell, valamint kettő, már meglévő bérlő támogatásával is kell rendelkeznie. Emellett a bérlők egy nagyobb, személyes háttérátvilágításon is átesnek.

Akiknek sikerül bekerülniük, azok egy olyan exkluzív klub tagjaivá válnak,

akik éjfélkor az Északi-sarkkörön golfoznak, vagy éppen a világ legrégibb homokdűnéit fedezik fel maguknak Namíbiában.

A hajó rezidenciái 27 és 325 négyzetméter közötti nagyságúak, az áruk pedig 1,8 és 15 millió dollár között mozog – az egyes kabinok árai nem publikusak.

Ez átszámolva 480 millió forint és 4 milliárd forint közötti összeg.

Élet a hajón

A 12 emeletes és majdnem 200 méter hosszú hajón két medence, egy teniszpálya, egy golf szimulátor, egy pilates stúdió és biliárdasztal is helyet kapott. A faberakású könyvtárban igazi bőrfotelekban lehet olvasni az irodalmi klasszikusokat, míg a hatalmas méretű színházteremben állandó előadásokat is lehet látogatni.

Ezenfelül egy művészeti galéria is megtalálható a fedélzeten, ahol egy igazi Picassót is megcsodálhatnak a bérlők. A feltöltődésről a 650 négyzetméteres gyógyfürdő-komplexum gondoskodik.

Illusztráció Forrás: NurPhoto/Michal Fludra/NurPhoto/Michal Fludra

A hajón hatalmas „borospincével" is rendelkezik – 16 ezer üvegből áll a kollekció. A lakosztályok tulajdonosai a hajó hat bárjában és öt éttermében vacsorázhatnak és szórakozhatnak.

A The World az év 365 napján a vízen tartózkodik, és csak minden harmadik évben tér vissza a száraz-dokkba.

2017-ben több mint 20 ország, több mint 100 kikötőjébe vitte el utasait,

és közel 82 ezer kilométert tett meg az évben.

Ellentétben a tengerjáró hajók többségével, amelyek ugyanolyan útvonalon közlekednek, a The World útvonala évente változik, és a tulajdonosok három évvel korábbi szavazása határozza meg.

Komoly logisztikai háttérrel rendelkezik a jármű, a fedélzeten egy egész szint kialakításra került a szállítóeszközök és berendezések tárolására és hasznosítására. Emellett egy összetett adatbázis követi nyomon a tulajdonosok igényeit, és a hajó készletét.