Elon Musk 50 millió dollárt nyert akkumulátorfarmjával

Tesla Elon Musk akkumulátor powerwall
Elon Musk új napenergia forradalmat hirdetett a Tesla Powerwall és Powerpack névre keresztelt akkumulátorain keresztül
Vágólapra másolva!
Elon Musk cége felépítette a világ legnagyobb lítium-ion akkumulátorát Dél-Ausztráliában, a 100 megawattos projekt tesztelése jövőh éten kezdődik, de így is elkészült a december elsejei 100 napos határidő előtt – vagyis a projektet teljes egészében megtérítik a cégnek.
Vágólapra másolva!

Az állam miniszterelnöke, Jay Weatherill bejelentette, hogy a helyszíni teszteket napokon belül megkezdik, és párhuzamosan futtatják a francia energiaipari vállalkozás Neoen Hornsdale szélfarmjával, amely 230 kilométerre fekszik Adelaide városától.

Elon Musk új napenergia forradalmat hirdetett a Tesla Powerwall és Powerpack névre keresztelt akkumulátorain keresztül Forrás: Bloomberg via Getty Images/© 2015 Bloomberg Finance LP/Bloomberg

Ha teljesen fel van töltve, a Tesla Powerpack várhatóan 8 ezer háztartás 24 órára elegendő energiáját lesz képes tárolni, vagy akár több mint 30 ezer ház áramellátását pótolni egy órán keresztül, áramkimaradás esetén.

A projekt egy 330 millió dolláros állami energiaellátási fejlesztés része, mivel az elmúlt években hosszú és nehezen helyreálló leállások voltak a térségben a katasztrófális időjárás miatt. Épül még egy 250 megawattos gázüzemű generátor is, amely jövő nyáron lesz üzemképes.