Demján Sándor kivásárolta régi cégtársát

Budapest 2024 előadások és kerekasztal-beszélgetés az Akváriumban 2016 június 13-án.

Beszédet tart Tarlós istván Budapest Főpolgármestere, Demján Sándor és Fürjes Balázs kormánybiztos Budapest 2024 előadások és kerekasztal-beszélgetés az Akváriumban 2016
Budapest 2024 előadások és kerekasztal-beszélgetés az Akváriumban 2016 június 13-án. Beszédet tart Tarlós istván Budapest Főpolgármestere, Demján Sándor és Fürjes Balázs kormánybiztos
Vágólapra másolva!
Folytatva a két évvel ezelőtt megkezdett tulajdonosi programot, a Gránit Pólusból kivásárolták Peter Munk, kanadai üzletembert. Az új tulajdonosi struktúrában Demján Sándor és közvetlen munkatársai többségi, valamint Csányi Sándor kisebbségi tulajdonosként fémjelzik a vállalatcsoportot.
Vágólapra másolva!

Demján Sándor, a Gránit Pólus Csoport többségi tulajdonosa folytatta két éve megkezdett tulajdonosi programját. Ez a program érintette az eszközportfolióra vonatkozó, valamint a vagyoni és szervezeti struktúrákat. Az Immofinanz 2015-ös kivásárlása után, most Peter Munk, magyar származású kanadai üzletember kivásárlására került sor.

Demján Sándor Fotó: Szabó Gábor - Origo

Peter Munk – mint a TrizecHahn elnöke és egyik tulajdonosa – a 90-es évek végén csatlakozott a cégcsoporthoz. A mintegy 20 éves gyümölcsöző együttműködés során, 5 Közép-Kelet-Európa-i országban, több mint 20 sikeres projektet valósítottak meg a tulajdonostársak. A közös munka eredményeképpen a cég 2010-ben Európa harmadik legnagyobb kereskedelmi ingatlanfejlesztője lett.

A mostani tranzakcióval a cégstruktúra egyszerűbb lett, a döntéshozatali folyamatok felgyorsulnak, így minden akadály elhárult további nagyszabású fejlesztések elől.