Ilyen a legújabb luxusrepülő kabinja

Emirates
Vágólapra másolva!
Még a világ legnagyobb repülőgépénél is a személyes tér a legnagyobb luxus. Ez az, amit az Emirates légitársaság megpróbál eladni az első osztályú kabinjaival, ahol az ajtók a padlótól a plafonig érnek, olyan hatást keltve, mintha a kabin egy luxusvonaton lenne, és nem a fellegekben.
Vágólapra másolva!

Az Emirates olyan légitársaság, amelynek csúcsminőségű első osztályú kabinjai évek óta a cég reklámjainak gerincét alkotják. A vállalat most bemutatta legújabb első osztályú termékét a Dubai légi jármű show vasárnapi bemutatóján.

Az Emirates légitársaság elmondta, hogy terveiket a Mercedes Benz S osztálya inspirálta, és ez egyúttal az a jármű, ami a légitársaság első osztályú utasait a Dubai reptérre szállítja.

Mercedes-Benz S-osztályú autó Forrás: AFP/Daniel Roland

A cég új kabinjait december elsejétől lehet igénybe venni a Dubaiból Genfbe tartó járaton.

Az első osztályú helyek ára 9 ezer dollár, vagyis 2,4 millió forint.

Pár héttel korábban, a cég legnagyobb riválisa, a Singapore Airlines is bemutatta legújabb luxus kabinjait a nagyközönségnek.

Eközben több légitársaság is teljesen megszünteti első osztályát, hogy a kedvelt és sűrűbben használt business class, illetve prémium kabinokat ajánljanak ügyfeleiknek, annak érdekében, hogy több fizető utas férjen fel a fedélzetre.

A személyes tér a legnagyobb luxus

Az Emirates kabinjai teljesen zártak, és a padlótól a mennyezetig érő tolóajtókkal rendelkeznek, hasonlóan a velencei Simplon-Orient-Express fedélzetén található, és egyben a világ legdrágább vonatkabinjaihoz.

Körülbelül négy négyzetméternyi helyen az utasoknak lesz elég helyük átöltözni, vagy egy kényelmes ágyon lepihenni.

A330 airbus Forrás: AFP/Files

A kabinok színpalettája krémet, szürkét és aranyat tartalmaz – imitálva ezzel egy luxusautó belsejét –,

valamint bőrüléssel és hangulatvilágítással, és egyszemélyes minibárral is rendelkeznek.

A középső kabinok utasai, úgynevezett virtuális ablakokon tudnak kitekinteni, vagyis egy képernyőn fedezhetik fel a tájat. Azok a szerencsések, akik valódi ablakkal rendelkező kabint foglalnak, egy távcsövet is kapnak a légitársaságtól.

A hatalmas ajtók egy szolgáltatási ablakkal is rendelkeznek, amelyen át az utasokat étellel és itallal szolgálják ki anélkül, hogy a kabin ajtaját ki kellene nyitni.