Megmutatjuk hol pihennek a magyarok

Nyaralás kedvessel, vagy haverokkal? nyár nyaralás koktél
Egy különleges, egzotikus helyszínen bizony könnyen eltolódhatnak a határok, és sokszor olyan dolgokba is belekeveredhetsz, amiket itthon nem is tudtál volna elképzelni
Vágólapra másolva!
Ausztria a legnépszerűbb úti cél a nyaralni vágyó magyarok körében. A második a gyönyörű tengerpartjáról híres Horvátország, a harmadik helyen pedig Szlovákia végzett, derült ki a K&H Bank felméréséből.
Vágólapra másolva!

A K&H biztos jövő indexe szerint a magyarok körében Ausztria a legnépszerűbb úti cél, ha nyaralásról van szó. Az elmúlt három évben a külföldre látogatók fele járt ebben az országban.

A 30 és 59 év közötti magyarok 80 százaléka legalább egyszer volt nyaralni az elmúlt három évben külföldön, vagy belföldön.

A kutatás ezúttal a magyarok utazási és nyaralási szokásait vizsgálta. A megkérdezettek fele többször is választotta már úti céljának Ausztriát, míg Horvátországot a pihenni vágyók 47 százaléka kereste fel egynél többször. A harmadik helyen álló Szlovákiát a válaszadók 40 százaléka látogatta meg nyaralás céljából, több alkalommal.

Forrás: Thinkstock

A keleti országrészben élők inkább Romániába és Lengyelországba mennek, ők ezeket az országokat említették átlagon felül. Horvátország főleg az 50-es korosztály és a nyugat-magyarországiak körében számít felkapottnak.

Nagy eltérés van továbbra is a budapestiek és a vidékiek között.

A fővárosban élők inkább választják Olaszországot és Spanyolországot, míg a megyeszékhelyen élők kedvenc nyaralóhelye Görögország.

Divatosabb lett az utasbiztosítás is az előző évekhez képest. A külföldre utazók döntő többsége (90 százaléka) azt mondta, hogy köt utasbiztosítást. Közülük 70 százalék minden esetben, 17 százalékuk viszont csak hosszabb és távolabbi utazások során veszi igénybe a szolgáltatást.

Forrás: NurPhoto/Creative Touch Imaging Ltd/NurPhoto/Creative Touch Imaging Ltd

Kaszab Attila, a K&H vezérigazgató-helyettese, a nem-életbiztosításokért felelős vezetője elmondta, hogy

az utasbiztosítást kötők 42 százaléka hűséges és általában ugyanazt a biztosítót választja.

Az utasbiztosítások csak pár ezer forintot jelentenek, viszont baj esetén jelentős költségektől mentesíthetik az érintettet. Aki kötött, azoknak a 11 százalékát már érte valamilyen káreset külföldi időtöltése során. A biztosítás kiválasztásához a legnépszerűbb segédeszköz továbbra is az internet, de sokan hallgatnak a családtagok és az ismerősők véleményére.