Venne luxusautót automatából? Már megteheti

Alfa Romeo Giulia Milano
70725131. México, 25 de Jul. 2017 (Notimex-Isaías Hernández).- La marca italiana de automóviles de lujo Alfa Romeo en México superó las expectativas de penetración en el mercado desde su relanzamiento con el nuevo modelo Giulia, con crecimientos a doble dígito a solo dos meses de su llegada al país. NOTIMEX/FOTO/ISAÍAS HERNÁNDEZ/IHH/EBF/
Vágólapra másolva!
A jövőre tervezett mega automaták a kínai fogyasztási korszellem szimbólumai is lesznek. A vásárlók okostelefonjuk segítségével válogathatnak az autók között, egy gombnyomással megvásárolhatják, és a gépkocsit egy függőleges torony földszintjén kiadja a rendszer.
Vágólapra másolva!

Yu Wei, az Alibaba Tmall e-kereskedelmi platform autóipari részlegének vezérigazgatója elmondta, hogy már megérkezett az online vásárlás kora, és az új autóipari modell „könnyebbé teszi az autók vásárlását, mint a kóláját".

Alfa Romeo Giulia Milano Forrás: AFP/NOTIMEX/Isaías Hernández

Az Alibaba új kiskereskedelmi modellt fejleszt, összekapcsolva az online vásárlást a fizikai áruházakkal, hogy több választási lehetőséget kínáljon a fogyasztóknak, és hogy még több adatot gyűjtsön be, amivel további vásárlásra ösztönözhetik az embereket.

Azonban a cég nem az első, amely automatából akar autókat eladni.

A szingapúri autókereskedő, az Autobahn Motors már decemberben létrehozott egy futurisztikus, 15 emeletes bemutatótermet,

valamint a Carvana már épített egy kisebb változatokat Tennessee-ben és Texasban.

Míg a Carvana az igazi automata élményét nyújtja azzal, hogy érmét kell bedobni a vásárláshoz, addig az Alibaba tervei szerint az automata kapcsolódni fog egy olyan rendszerhez, amely tartalmazza a vevő adatai valamint a hitelképességét.

Úgy tűnik a vásárlóknak tetszik a dolog,

Gary Hong, az Autobahn Motors vezérigazgatója elmondta, hogy az elmúlt évek során 30 százalékkal nőtt a kereslet a luxusautók iránt.

Ez az üzleti modell csökkenti a költségeket, beleértve a munkaerőt, az autók tárolását és megőrzését, valamint tisztántartását. Az autók a földszinttől a legfelső emeletig ki vannak világítva, és az utcáról is jól láthatóak.

Autobahn Motors 15 emeletes bemutatóterme Forrás: AFP/Roslan Rahman

Az ügyfél kiválasztja a kocsiját, majd néhány perc amíg az lejön a toronyból, és ez idő alatt egy videót vetítenek le. Az autó mindig csillog-villog a reflektorfényeknek köszönhetően. Olyan, mintha egy ékszerboltban vagy Apple üzletben vásárolnánk – foglalta össze Hong.

A kínai vásárlók nem tréfálnak, ha online vásárlásról van szó.

A Tmallon keresztül 18 másodperc alatt 100 Maseratit adtak el, míg 33 másodperc alatt kelt el 350 darab az Alfa Romeo Giulia Milano névre keresztelt autójából.

Az utóbbi évek legnagyobb autópiaca Kínában alakult ki, tavaly például több mint 28 millió járművet értékesített a kormány által támogatott Kínai Autógyártók Szövetsége.