Hoppá, mégsem Jeff Bezos a világ leggazdagabb embere

gazdagok, dollár veszteség, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Bill Gates
Vágólapra másolva!
Nagyon rövid ideig volt a világ leggazdagabb embere az Amazon alapítója. A webáruház tulajdonosa csak néhány óráig élvezhette az első helyet, mert az Amazon második negyedéves jelentése miatt a részvények árfolyama visszaesett, így újra Bill Gates a legvagyonosabb ember a Földön.
Vágólapra másolva!

A Forbes amerikai üzleti szaklap folyamatosan nyomon követi a világ leggazdagabb embereinek vagyonának gyarapodását. Tegnap robbant a bomba,

négy év után letaszították a trónról Bill Gatest,

akit az Amazon tulajdonosa, Jeff Bezos előzött meg.

Azonban ez a siker csak néhány óráig tartott, ugyanis a Microsoft informatikai óriáscég alapítója a csütörtöki kereskedési nap végére visszavette stabil vezetését.

Jeff Bezos csak néhány óráig örülhetett Forrás: Europress / Getty

Csütörtökön rekordmértékben kereskedtek az Amazon részvényeivel, amelynek

árfolyama a nap közepére rekordmagasra, 1083,31 dollárra nőtt.

A New York-i tőzsde adatai szerint Bezosnak 80 millió darab részvénye van, az Amazon részvényeinek 17 százalékát birtokolja, ennek az értéke több mint 87 milliárd dollárra rúgott a kereskedés csúcsán.

Mivel Bezosnak nemcsak Amazon részvényei vannak, hanem más befektetései is, így nettó vagyonának értéke 90,60 milliárd dollár volt a részvényárfolyamok alapján a kereskedés csütörtöki nyitásakor.

Bill Gates vagyona ekkor 90,1 milliárd volt.

Azonban az Amazon negyedéves eredményeit közzétette, ami azt mutatta, hogy 77 százalékkal csökkent az internetes áruház profitja.

Emiatt a kereskedés végére az Amazon árfolyama 1046 dollárra esett,

majd az árfolyam további 2 százalékot csökkent a New York-i tőzsdezárás után.

A világ leggazdagabb emberei: Mark Zuckerberg, Jeff Bezos és Bill Gates Forrás: AFP

Ez azt jelenti, hogy a Forbes valós idejű listáján Bill Gates visszavette a vezetést.

A Forbes becslése szerint csütörtökön a harmadik legnagyobb vagyont Amancio Ortega, a Zara divatház spanyol tulajdonosa mondhatta magáénak, negyedik helyen Warren Buffett amerikai sztárbefektető szerepelt.

Az első tíz között van Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója is, az ő vagyonának értékét 72,9 milliárd dollárra becsülik.