Ki teljesít jobban az online bevásárlásban?

CBA, A magyar üzletlánc, CBA Príma üzlet a corvin bevásárlóközpontban
Vágólapra másolva!
Döcögősen, de működnek az élelmiszer-áruházak online rendelései – erre jutott összességében a Pénzcentrum. Volt, ahonnan több paradicsomot kaptak, mint kértek, és volt, ahol egyszerűen kicserélték az árút. Nézze meg, milyen eredmény született a boltok házhozszállítási versenyében!
Vágólapra másolva!

Hazai áruházak online bevásárlását tesztelte a Pénzcentrum. A portál hat boltot szemelt ki magának: a CBA Prímát, a Tescót, az Auchant, a Pagony Közértet, GRoby-t és az ABC Online-t. Mindegyikből

ugyanazt a 10-féle árut rendelték,

úgy válogatva, hogy legyenek közöttük romlandó és törékeny dolgok is.

Az áruházakat 10 pontos skálákon értékelték.

CBA Príma üzlet a Corvin bevásárlóközpontban Forrás: MTI/Kovács Attila

Bár egyik bolt sem tudta elérni a Pénzcentrum maximálisan adható 50 pontját, a tapasztalatok alapján a

Príma (44,4) kapta a legjobb értékelést,

és csak néhány századdal maradt le tőle az GRoby (44,1). Szorosan követte őket az ABC Online (43,7) és a Tesco (43,7). Legkevésbé az Auchan (35,7) és a Pagony Közért (35,1) szolgáltatásával voltak megelégedve.

Megjegyezték, a GRoby és Príma azért is kapott ilyen jó pontoka, mert egyedül náluk nem kell a rendeléshez külön regisztráció. Ez pedig alapjaiban megkönnyíti és gyorsítja a rendelést.

A széles választék jó pont

Emellett értékelték azt is, milyen széles a választék a boltokban. Az Auchan pontjait az dobta vissza, hogy a Pénzcentrum által megadott szállítási címre bizonyos márkájú ásványvizekből egyáltalán nem szállítottak. A rugalmasság is fontos tényező volt a pontozáskor: míg a Tescónál külön zacskóban érkezett a helyettesített árú (ha a rendeltből éppen nincs raktáron), a Pagony Közértben

meg sem kérdezték, hogy jó lesz-e

a zöld dobozos Domestos helyett a rózsaszín.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Rosszul mérlegeltek

Pontlevonás járt a tescós paradicsomokért is, mert a rendelt

három darab helyett két kilót

szállítottak, az GRoby-ból pedig csúnya paradicsom érkezett. A kiszállítás sem ment zökkenőmentesen: a Pagony Közért összekeverte a szállítási és számlázási címet, az Auchannál pedig tele volt a szállítási naptár, ezért várni kellett.

Az olcsóbb jobb?

A Pénzcentrum azt is összeírta, mennyibe került a jövő bevásárlásaként emlegetett házhozszállítás. Az Auchan volt a legolcsóbb, az áruházból 3194 forintért rendeltek és 499-ért szállítottak házhoz. A legdrágább az ABC Online volt, ahonnan 3531 forintért vásároltak, a szállításért pedig 1490 forintot fizettek.