Európa legjobban teljesítő lottótársasága lett a Szerencsejáték Zrt.

Szerencsejáték Zrt. sajtótájékoztató a fejlesztésekről. 2017.05.25 Budapest, Fotó: Csudai Sándor
Szerencsejáték Zrt. sajtótájékoztató a fejlesztésekről. 2017.05.25 Budapest, Fotó: Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
A 2016-os évet rekordösszegű bevétellel zárta a Szerencsjáték Zrt. Az állami tulajdonban lévő vállalat nemzetközi sikereket is elért, miután Európa legjobban teljesítő lottótársaságának választották. Idén technikai innovációval is szeretnék növelni a cég sikereit; bevezetésre kerül a játékoskártya, valamint a fesztiválidőszakra érkezik egy új sorsjegy is. 
Vágólapra másolva!
A Szerencsejáték Zrt. sajtótájékoztatója Budapesten. Fotó: Csudai Sándor - Origo

A sportfogadás megy a legjobban

- nyitotta meg a sajtótájékoztatót Csókay Ákos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kabinetfőnöke csütörtök délelőtt Budapesten.

A pontos adatokat Dr. Sztruhár Gyula gazdasági vezérigazgató-helyettes ismertette. Elmondta,

a Szerencsejáték Zrt. árbevétele az elmúlt 6 évben megduplázódott,

ennek jelentős részét képezi, hogy jelentősen megugrott a sportfogadások száma, melyhez hozzájárult a TippmixPro sportfogadási oldal bevezetése, de a sorsjegyek is komoly dinamikával fejlődtek, valamint az Eurojackpot megjelenése is pozitív hatással volt az elmúlt évekre. Dr. Sztruhár Gyula hozzátette, nagyon fontos az a hozzájárulás is amit a társadalmi felelősségvállalás és a közösségi célok hozzájárulásaként adó vagy más módon fizettek be. 2016-ban

a Szerencsejáték Zrt. 385 milliárdot meghaladó árbevételre tett szert, és 241 milliárd forintot fizettek ki a játékosok részére.

Dr. Sztruhár Gyula, a Szerencsejáték Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese. Fotó: Csudai Sándor - Origo

A társadalmi felelősságvállalás és a közösségi célok tekintetében a különféle adók, járulékok formájában összesen 462,8 milliárd forinttal járult hozzá a közkiadásokhoz. A szerencsejátékokból befolyt játékadó törvényben meghatározott része, 144,3 milliárd forint kulturális és sport célokra ment. Közvetlenül 11,0 milliárd forintot fordítottak közcélú támogatásra adomány és szponzoráció formájában. A társasági adóból 6,1 milliárd forinttal támogatták a magyar filmgyártást. Saját forrásukból 26,6 milliárd forintot fordítottak technológiai és értékesítő hálózatot érintő fejlesztésekre. A cég elmondása szerint nagy figyelmet fordítanak továbbá arra, hogy hazai szolgáltatásokat vegyenek igénybe, munkalehetőséget teremtsenek, valamint biztos bevételi forrást jelentsenek a játékok értékesítésében közreműködő partnerek alkalmazottainak (4513 terminálos értékesítőhelyen, ebből 281 saját üzemeltetésű lottózó, valamint 3058 csak sorsjegyet árusító hely).

Jön a játékoskártya és a Fesztivál sorsjegy is

Cselovszki Zoltán általános vezérigazgató-helyettes ismertette a 2017-es újdonságokat.

Szigorítás várható a nagyobb összegű sportfogadások - 600.000. forint feletti - nyereményének kifizetésénél,

miután a pénzmosás elleni törvénynek meg kell felelnie a cégnek idén nyártól. A vezérigazgató-helyettes elmondta, a nagyobb összegeknél ki kell majd vizsgálni a nyertes személyét, habár jelenleg is 450.000. forint felett már banki átutalással fizetik ki a nyereményt és ebben az esetben is szigorú ellenőrzéseket végeznek.

Cselovszki Zoltán ismertette az újdonságokat. Fotó: Csudai Sándor - Origo

2017 negyedik negyedévében

bevezetik a játékoskártyát, amely még egy darabig önkéntes alapon működik majd.

A jétkoskártyákról egyenlőre annyit árultak el, hogy lesz egy alap- illetve egy prémium kártya - ez utóbbi chippel ellátva,banki tranzakciókra is alkalmas lesz -, melyek NFC technológiával készülnek.

A fesztiválszezon kezdetével,

június 2.-tól jönnek a fesztivál sorsjegyek,

aminek különlegessége lesz, hogy egy bónuszjátékot is tartalmaz majd; a nem nyertes sorsjeggyel az interneten regisztrálva további nyereményekre lehet szert tenni.