MNB-alapítványok: Megőrizték és gyarapították a vagyonukat

Pallas Athéné alapítvány
Budapest, 2016. december 29. A Pallas Athéné Domus Animae alapítvány és több alapítvány székháza az I. kerület Döbrentei utca 2. alatt, balra a Várbazár épületének részlete. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Az átlátható működés érdekében a Pallas Athéné Alapítványok közzétették a Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek című, havonta megjelenő, gazdasági elemzéseket tartalmazó kiadványokat - tájékoztatták a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványai az MTI-t. Az alapítványok eddig mintegy ezer tanulmányt támogattak öt milliárd forint értékben, emellett megőrizték és gyarapították az alapítványi vagyont.
Vágólapra másolva!

A Pallas Athéné alapítványok közleménye szerint a kiadványokat készítő BanKonzult Kft. hozzájárult a hat hónapnál régebbi számok nyilvánosságra hozatalához, azok üzleti értéke ugyanis aktualitásukban rejlik, így az idő múlásával a nyilvános elérhetővé tétel már nem sérti a tanácsadó cég gazdasági érdekeit.

A kiadványok a magyar gazdasági trendek és külgazdasági hatások elemzését tartalmazzák, háttérelemzést és támogatást adva a pénzügyi befektetési stratégia elkészítéséhez és rendszeres felülvizsgálatához

- írták, hozzátéve, hogy minden előfizetés tartalmaz szakmai konzultációkat, amelyekkel egyedileg segítik a megrendelőket.

A Pallas Athéné Domus Animae alapítvány és több alapítvány székháza Budapesten Forrás: MTI/Róka László


A tájékoztatás szerint az elemzések és a szakmai támogatás hozzájárult az alapítványok biztonságos, hatékony és eredményes gazdálkodásához, amelynek köszönhetően megőrizték és gyarapították az alapítói vagyont.


Az alapítványok 5 milliárd forint értékben több mint 1000 pályázatot támogattak alapításuk óta - áll a közleményben.