Fizet egy szálloda, ha elválnak a házaspárok

Göteborg Svédország
Gothenburg, Sweden, Scandinavia, Europe
Vágólapra másolva!
Egy svéd hotel azt ajánlja vendégeinek, hogy visszafizeti a szállásdíjat, ha a nála megszálló párok a kijelentkezéstől számított egy éven belül elválnak.
Vágólapra másolva!

A Countryside Hotels szállodalánc kampányában arra bátorítja a házaspárokat, hogy töltsenek kettesben több időt, dolgozzanak a kapcsolatukért. A kapcsolatgarancia névre keresztelt ajánlat egy kicsi szünetet biztosít a szállodában, ám ha a dolgok nem mennek jól és

a házasság egy éven belül felbomlik, a szállodalánc visszafizeti a kétnapos ott tartózkodás költségeit.

Nem valószínű, hogy drága ajánlat lesz – mondta Petra Fagrell Jansson az lánc egyik tagjának vezetője. Egy utazás megmutathatja, hogy tenni kell valamit a házassági problémák kezelésére. Mindenkinek szüksége van egy kis időre, hogy a kapcsolatával törődjön, és egy kis szünetre minden nap – mondta.

Vannak persze kritériumok: a pároknak már házasoknak kell lenniük, ugyanabban a szobában kell megszállniuk és jelezniük kell a foglalásnál, hogy a kapcsolatgarancia programot veszik igénybe. Ha mégis elválnának és visszakérik a díjat, a válási papírokkal kell igazolni a visszatérítés jogosságát.

Göteborg Forrás: Frank Fell/Frank Fell

A marketingigazgató szerint néhányan meglepődtek az ötleten és az gondolták, az egész csak egy vicc, de az ajánlat valódi – mondta Anna Madsen. A radikális megközelítés segít, hogy az emberek felismerjék, mennyire jövedelmező tud lenni egy kis időre eltűnni és

időt szánni egymásra.

Persze ha szőrszálhasogatók akarunk lenni, akkor az ajánlatban betű szerint az a jövedelmező, ha már válófélben lévő párok mennek el letárgyalni mondjuk a gyermekelhelyezést, hiszen bizonyosan visszakapják a pénzüket. A kapcsolatépítést az talán jobban szolgálná, hogy a még nem házas párok extra kétnapos vendéglátást kapnak, ha egy éven belül összeházasodnak és visszatérnek a szállodába.