2,5 millió embert érinthet az új cafeteriaváltozás

SZÉP-kártya, Széchenyi Pihenőkártya
A Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtásra kerülő Széchenyi Pihenőkártyák (SZÉP-kártya), amelyek a Pénzjegynyomdában készültek (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Közös platformra kerül az Erzsébet-utalvány és a Szép-kártyan az MKB Banknál. Vagyis egy plasztikkártya is elég lesz több cafeteriaelem felhasználásához.
Vágólapra másolva!

Az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. és az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft. szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy a béren kívüli juttatások legkedveltebb elemeit a munkáltatók a lehető legegyszerűbben, leghatékonyabban tudják biztosítani munkavállalóik részére.

A két társaság arra törekszik, hogy

termékportfóliója számára egy közös, új platformot alakítson ki,

amely együtt képes biztosítani

  • a több zsebes Erzsébet-utalvány Plusz kártyát,
  • a Szép-kártyát,
  • valamint a pénztári szolgáltatásokat a munkaadók és a munkavállalók számára.

Ez az együttműködés a piacon egyedi, innovatív,

amelynek első haszonélvezője a két társaság több mint 2,5 millió ügyfele lehet.

A magyar munkaadók az elmúlt években több mint 500 milliárd forint értékben rendeltek Erzsébet-utalványokat, amelyeket mintegy 2 millió ember használ rendszeresen több mint 60 ezer elfogadóhelyen országszerte.

Forrás: MTI/Pénzjegynyomda

A 14 hónappal ezelőtt bevezetett Erzsébet-utalvány Plusz elektronikus cafeteriakártyából több mint 860 ezer darabot rendeltek már a munkaadók. A piacvezető utalványforgalmazó az adójogszabályok változását követően 2017-ben is forgalmazza Magyarország legnépszerűbb utalványait: az étkezési, az ajándék, az iskolai, a kultúra és a sport Erzsébet-utalványt.

Az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft,. az MKB Szép-kártya kibocsátója, bő másfél évtizede támogatja megbízható partnerként az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár, valamint az MKB Nyugdíjpénztár működését.

A társaság több mint 187 000 darab Szép-kártyát bocsátott eddig ki, amelyekkel tavaly 12 milliárd forintos forgalmat realizált.