Tarlós István perelne, ha az EU visszafizettetne a 4-es metró támogatásából

Tarlós István; Németh Zoltán főpolgármester frakcióvezető Közéleti személyiség foglalkozása KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ operatőr politikus SZEMÉLY utastér Budapest, 2013. július 29.
Németh Zoltán, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője (k) és Tarlós István főpolgármest
Budapest, 2013. július 29. Németh Zoltán, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője (k) és Tarlós István főpolgármester (j) a négyes metrón szervezett első, sajtónyilvános utazáson, egy Alstom metrószerelvényen 2013. július 29-én. Az eseményen a főpolgármester bejelentette, hogy 2014. március 31-től utasokat szállít a négyes metró Budapesten. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Tarlós István azt mondta, ha az EU támogatásokat fizettetne vissza a 4-es metró árából, akkor polgári peres eljárásokban fogják megtalálni azokat a 2010 előtti felelősöket, akik miatt pénzt kell visszafizetni. Egyelőre nincs uniós döntés semmilyen visszafizetésről. A 3-as metró felújított szerelvényei megkapták a típusengedélyt, tavasztól sorozatban érkeznek.
Vágólapra másolva!

A főváros az állammal együttműködve polgári peres eljárásokat indítana, ha a 4-es metró beruházásához kapcsolódó európai uniós támogatásokból pénzt kellene visszafizetni. Ezt Tarlós István főpolgármester helyezte kilátásba szerdán, a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában, hozzátéve,

nincs még olyan uniós döntés, amely visszafizetési kötelezettségről szólna.

Tarlós István azt mondta, ha komoly uniós büntetés lesz, akkor a kormány és a városvezetés polgári peres eljárás keretében meg fogja találni azokat a cégeket és személyeket, akik 2010 előtt a várost és az államot ilyen helyzetbe hozták.

Három gyanúsított a 2006-os közbeszerzés ügyében

A főpolgármester elmondta azt is: úgy tudják, az Alstom-metrókocsik 2006-os közbeszerzése kapcsán folyó ügyészségi eljárásban három gyanúsított van.

A 3-as metró szerelvényeinek felújítása kapcsán Tarlós István azt közölte, megkapták szerdán a típusengedélyt a felújított metrókocsik. Most már bizonyos, hogy tavasztól sorozatban érkeznek a felújított szerelvények - fogalmazott.

Új pályázat lesz a Bálna eladására

Tarlós István közölte azt is, hogy a Bálna Budapest rendezvényközpont eladására újra pályázatot írnak ki.