Forintra váltható a felhő alapú fejlesztés

felhő alapú szolgáltatás
Glowing cloud symbol with download arrow in city at night
Vágólapra másolva!
Az elmúlt negyedévben jelentősen növekedett azon vállalatok száma, amelyek felismerték és igénybe veszik a felhő infrastruktúra szolgáltatások nyújtotta üzleti lehetőségeket - derül ki egy 1610 informatikai szakember megkérdezésével készült tanulmányból. 
Vágólapra másolva!

A három hónappal korábbi, hasonló tanulmány óta 10 százalékkal többen, 72 százalék gondolja úgy, hogy a felhős infrastruktúra szolgáltatások (IaaS – Infrastructure as a Service) megkönnyítik az innovációt. A válaszok 68 százaléka szerint az IaaS jelentősen javítja az üzleti folyamatok sebességét és rendelkezésre állását is. Ez 20 százalékos növekedés az előző negyedéves kutatás óta.

A válaszadók több mint fele úgy tapasztalta, hogy a vállalaton belül a felhőre való átállás után nőtt a termelékenység, 46 százalékuk szerint az átállás következtében az IT részlegeknek több lehetőségük van magasabb hozzáadott értékű feladatokon dolgozni.

Előbb utóbb minden adat a felhőbe költözik Forrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./J J D

A cégek kétharmada szerint azok a vállalatok, amelyek nem fektetnek infrastruktúraszolgáltatásokba, nehezen fognak lépést tartani a felhő szolgáltatásokat kiaknázó versenytársakkal. A kutatásból az is kiderült, hogy a felhő infrastruktúrára váltás jelentősen lecsökkentette az új alkalmazások és szolgáltatások bevezetési idejét, valamint az üzemeltetési költségeket a válaszadók 68 százaléka szerint.

A megismételt kutatások során a válaszadóknak egyre nagyobb százaléka ismeri el az IaaS előnyeit.

Emellett azonban a felhő infrastruktúrától ódzkodó kisebbségnek komolyan számolnia kell azzal a veszéllyel, hogy lemarad agilisabb riválisai mögött - mondta James Stanbridge, az Oracle IaaS termékekért felelős európai és ázsiai alelnöke.

A válaszadók ötöde szerint az infrastruktúraszolgáltatások segítenek megújítani és átalakítani piacaikat és előnyre szert tenni versenytársaikkal szemben.