Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Lassan 650 ezer látogatónál jár az Értéktár Program

kerámia Pécs, 
Kék váza, pécsi Zsolnay Kulturális Negyed, Ginkgo tér,  Magyar Értéktár,  Zsolnay Kulturális Negyeddel.
Pécs, 2014. április 23. Kék váza a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed Ginkgo terén 2014. április 23-án. A Magyar Értéktár 2014 januárjában hat elemmel bővült ki, közte a Zsolnay Kulturális Negyeddel.
Vágólapra másolva!
Több mint 640 ezren látták azokat a festményeket és gyűjteményeket, amelyeket a Magyar Nemzeti Bank vásárolt meg, és helyezett ki az ország különböző múzeumaiba.
Vágólapra másolva!

A decemberi nyitás óta 2149 látogatója volt az Iparművészeti Múzeumban jelenleg is látogatható „Breuer újra itthon" című kiállításnak, melynek egyik kiemelkedő műtárgya az MNB Értéktár program keretében 2016-ban megvásárolt Breuer Marcell New Yorkban élt magyar származású építész maga tervezte gránitból készült tárgyaló- és tervező asztala.

Ezzel eddig összesen 649.255 érdeklődő látta a MNB Értéktár programjának keretében megvásárolt és Magyarország különböző közgyűjteményeibe kihelyezett műkincseket.

Mintegy 39 ezer látogatója volt a Magyar Nemzeti Múzeumban Tündérkert Ezüstje címmel 2016. június 6-tól szeptember 11-ig nyitva tartó kiállításnak, amely a 2015-ben megvásárolt 220 darabos 16-17. századi erdélyi tallérokból és emlékérmékből álló gyűjteményt dolgozta fel.

A Miskolci Galériában a 2015. december 22-én megnyílt „Kövesi István titkos gyűjteménye" című időszaki kiállítást a 2016. augusztus végi zárásig több mint 14 ezren, míg a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán a többi között megtekinthető Tiziano Vecellio: Mária gyermekével, Gulácsy Lajos: Mulatt férfi, Vaszary János: Kereszténység, Orbán Dezső: Fekvő akt, Abraham van Beijeren: Csendélet gyümölcsökkel című alkotását eddig 344 ezren nézték meg. Az egri Dobó István Múzeum „Fegyvereink elődei, elődeink fegyverei" című kiállítása, amely a Péterváry-gyűjteményt mutatja be, látogatottsági rekordot döntött: tavaly év végéig 155 ezren voltak kíváncsiak a különleges fegyverekre. A debreceni Déri Múzeumban Munkácsy Mihály: Krisztus Pilátus előtt című monumentális festményét 94.760 érdeklődő nézte meg.

Kék váza a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed Ginkgo terén Forrás: MTI/Sóki Tamás

Az Artpool-gyűjtemény, Bachman Gábor építészeti gyűjteménye, a Moholy-Nagy László festmény- és dokumentumgyűjtemény, a szentendrei skanzen Erdélyi tájegység gyűjteménye, a Bécsi ezüst klasszicista kínálótál, a Bedő Rudolf hagyaték egyes tételei, a Kossuth dagerrotípia, a Kiss Ferenc gyűjtemény, - benne Barabás Miklós Petőfi Sándort ábrázoló portréjával - a befogadó múzeumokban feldolgozás, restaurálás alatt állnak annak érdekében, hogy minél előbb a nagyközönség számára látogathatóak legyenek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről