Nem drágult tovább a kötelező biztosítás

kgfb, gépjármű kötelező felelősség-biztosítás, baleset, helyszínelők dolgoznak egy baleset helyszínén  Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Vágólapra másolva!
A tavaszi, jelentős drágulás után immár hónapok óta nem nő a kötelező biztosítások díja. A biztosítók azért elégedettek lehetnek, mert bevételeik 33 százalékkal nőttek tavaly óta.
Vágólapra másolva!

A Világgazdaság összesítése szerint több hónapja nem emelkedik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások díja, a két vezető társaság tavasszal módosított legutóbb az áron.

Az átlagár 33 ezer forint körül stabilizálódott, a piacvezető Allianz májusban, a második helyezett K&H márciusban módosított utoljára az árakon.

Egy törvénymódosítás miatt a társaságok nem kínálhatnak az új ügyfeleknek jobb árat, mint az régieknek, emiatt nem kampányolnak.

Tavasszal nőttek utoljára a díjak, igaz akkor jelentősen - képünk illusztráció Forrás: MTI/Vajda János

A másik ok az lehet, hogy a biztosítók elégedettek a beszedett díjak összegével, bevételeik ugyanis 33 százalékkal nőttek tavaly óta.

A kárhányad is kedvezően alakult az elmúlt időszakban, a tavalyihoz viszonyítva: tavaly a befolyt díjak 57, ebben az évben eddig kevesebb, mint 46 százalékát fizették ki kárrendezésre.