Vasárnap este nem lehet mobillal autópálya-matricát venni

megyei matrica, útdíjfizetés
A megyei matricákat jelző gomb egy budapesti Mol-benzinkút kasszaterminálján 2014. december 31-én. 2015. január elsejétől az útdíjfizetési rendszer mintegy 1500 értékesítési pontjának bármelyikén bármely megyére - Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye kivételével, ahol nincs díjköteles gyorsforgalmi hálózat - megvásárolható a megyei matrica. Az értékesítési pontok részletes listája december 31-től elérhető a nemzetiutdij.hu oldalon. Február elsejétől minden eddig megszokott értékesítési ponton és mobiltelefonon is meg lehet majd vásárolni az új matricákat. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Nem lehet mobillal fizetni az autópálya-használatért és a parkolásért augusztus 28-án este 8 és fél 11 között. 
Vágólapra másolva!

Karbantartás miatt nem lehet majd vásárlásokat indítani a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben, tájékoztat közleményében a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

Így ezekben az órákban nem lehet majd mobillal e-matricát és HU-GO viszonylati jegyet venni az autópályákra,

illetve nem lehet majd mobillal fizetni a parkolásért (igaz, ez utóbbi csak néhány helyen okozhat nehézséget, mivel vasárnap szinte mindenhol ingyenes a parkolás).

Offline kell majd vásárolni

A Mobilfizetési Zrt. azt kéri a felhasználóktól, hogy az üzemszünet ideje alatt a parkolóautomatáknál, illetve autópályamatrica és HU-GO viszonylati jegy esetében a NÚSZ Zrt-nél, vagy annak viszonteladó partnereinél (például benzinkutak) vásárolják meg a szolgáltatásokat.

Autópályamatricát csak offline lehet majd venni Forrás: MTI/Kovács Tamás

Nem lehet bliccelni

A cég mindenkit arra figyelmeztet, hogy

a mobilfizetési rendszer karbantartása, üzemszünete nem indok a parkolás, az autópályamatrica, vagy a HU-GO viszonylati jegy megvásárlásának elmulasztására.

Aki jogosulatlanul használ autópályát vagy parkolóhelyet, azt az üzemszünettől függetlenül megbüntetik.