Csomagban adnák el a Tescót

akció árcédula bevásárlókosár ÉLELMISZER étolaj felirat FOTÓ ÁLTALÁNOS hipermarket TÁRGY Budapest, 2012. február 13.
Egy vásárló megy a Tesco hipermarketben, Budapesten, az Arena Plazában.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest, 2012. február 13. Egy vásárló megy a Tesco hipermarketben, Budapesten, az Arena Plazában. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Tesco hazai központja fejlesztésekről ír, de Londonban azonnal bólintanának egy ajánlatra.
Vágólapra másolva!

A Tesco londoni anyavállalatának egyik illetékese azt mondta, hogy eladósorba kerülhet a magyar hipermarketlánc – írja a Magyar Idők. A tulajdonosok a négy országban működő kelet-közép-európai régiós vonalat, vagyis a Tesco Europát egészben kívánják értékesíteni. Az eladási szándékot erősítheti a brexit is, valamint egy év elején kiszivárgott, újabb leépítésekről szóló belső dokumentum.

Pénteki hír, hogy egy éven belül megszüntetik a Tesco áruházlánc budaörsi központját, ahonnan a teljes magyarországi hálózat operatív irányítása zajlik. A Tesco akkor cáfolta a központ bezárását és a magyar piac elhagyását.

A Tesco magyarországi kivonulásáról minden héten jelennek meg új hírek Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Tesco londoni központjában dolgozó pénzügyi megbízott, aki a neve elhallgatását kérte, azt mondta,

a központi terv az, hogy a kelet-közép-európai régióban működő magyar, cseh, lengyel és szlovák leánycégeket egyszerre, egy csomagban értékesítsék

a tulajdonosok, mert így kifizetődőbb.

A bennfentes megerősítette azt is, hogy a budaörsi központ átalakítása az esetleges kivonulást előkészítő lépések egyike.

A Tesco sajtóosztálya az Origóval azt közölte, a Tesco-cégcsoport átalakítását célzó portfólióátvizsgálás befejeződött.

Dave Lewis, a Tesco-csoport vezérigazgatója júniusban ismételten megerősítette, hogy a Tesco elkötelezett a közép-európai vállalat, ezen belül a magyar cég jövőbeni fejlesztése mellett.