Bill Gates vagyona rekordot döntött

bill gates microsoft windows 10
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 24: Bill Gates, chairman and founder of Microsoft Corp., speaks during the Clinton Global Initiative (CGI) meeting on September 24, 2013 in New York City. Timed to coincide with the United Nations General Assembly, CGI brings together heads of state, CEOs, philanthropists and others to help find solutions to the world's major problems. Ramin Talaie/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Bill Gates vagyona megdöntötte saját rekordját, elérte a 90 milliárd dollárt, mert több olyan cégnek is nőtt az értéke, amiben Gates részvényes. A teljes magyar nemzetgazdaság januártól szeptemberig termel meg ennyi pénzt, de még az Egyesült Államok GDP-jének is 0,5 százalékával egyenértékű.
Vágólapra másolva!

Bill Gates vagyona elérte a 90 milliárd dollárt (24,7 ezer milliárd forintot) augusztus 19-én, pénteken.

Bill Gatesnek még soha nem volt ennyi pénze,

2014 közepe és 2016 közepe között vagyona 75 és 85 milliárd dollár között ingadozott, azóta folyamatosan emelkedik.

A Bloomberg milliárdosindexe szerint Gates már 13,5 milliárd dollárral gazdagabb, mint a világ második leggazdagabb embere, a spanyol Amancio Ortega kiskereskedelmi mogul, a Zara alapítója.

Jó helyre tette a pénzét

A Microsoft-alapító vagyona azért ugrott meg hirtelen, mert több olyan cég értéke nőtt, amelyben részvényes: például a kanadai vasúttársaságé és az Ecolab vízipari és energetikai óriáscégé.

A magyar GDP háromnegyede

90 milliárd dollár egyenértékű az Egyesült Államok GDP-jének 0,5 százalékával, írja a Bloomberg.

Magyarország GDP-je körülbelül 118 milliárd dollár, vagyis

a teljes magyar nemzetgazdaság januártól szeptemberig termel annyi pénzt, mint amennyije Bill Gatesnek van.