Lezárták a hűtőgépcsere-programot

lecserélik a régi hűtőket, hűtőszekrény vásárlás, illusztráció
Vágólapra másolva!
Lezárult az Otthon Melege Program 500 millió forintos keretösszeggel indított háztartási nagygépek, azaz hűtő- és fagyasztó berendezések cseréjét támogató pályázata. Az NFM közlése szerint a program révén elérhető 25-45 ezer forint közötti vissza nem térítendő támogatásra országszerte 46 ezren jelentkeztek.
Vágólapra másolva!

A Közép-magyarországi régióból 10 ezer, illetve Észak- Magyarországról és Dél-Alföldről is több mint 7 ezer pályázat érkezett, közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Az eredeti célkitűzésnek megfelelően

a pályázók közel kétharmada a kedvezményezett (nagycsaládos és nyugdíjas) célcsoporthoz tartozott.

A rendelkezésre álló adatok szerint a pályázók fele A++ kategóriájú készülékekre kívánja cserélni régi háztartási gépét.

Ismét népszerű volt a program Forrás: AFP

A közleményben felidézték, hogy a 2014 őszén elindított háztartási nagygépek cseréjét támogató alprogramot

azért nyitották meg idén július 4-én ismét, hogy csökkenteni tudják a nyugdíjasok és nagycsaládosok rezsikiadásait,

valamint, hogy a programban folyósított gyors, megfelelő intenzitású támogatások felhasználásával hatékonyabbá váljon a lakossági energia-felhasználása és csökkenjen a magyarországi szén-dioxid-kibocsátás. Mindez pedig nagymértékben hozzájárul a magyar klímavédelmi és energiahatékonysági célok eléréséhez, közölte az NFM.

Az Otthon Melege Program 2014 szeptemberében indult, eddig közel 17 milliárd forint értékben biztosított támogatást, aminek köszönhetően már több mint 85 ezer háztartás energiahatékonysága javult, olvasható a tárca közleményében.