Járadékrendszerben gondolkodnak a rendvédelmi dolgozóknál

Budapest, 2016. július 25. A macedón-görög határszakaszra szolgálatteljesítésre utazó magyar rendőri kontingens tagjai Budapesten 2016. július 25-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Az életpályamodell részeként járadékrendszer bevezetését készíti elő a Belügyminisztérium a rendvédelmi dolgozóknál – írta szerdán a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

A napilap szerint ezt Pintér Sándor belügyminiszter az MSZP-s Harangozó Tamás parlamenti képviselő írásban feltett kérdésére válaszolva közölte. Mint írta, általános biztosítási konstrukció helyett a szolgálati feladatokkal összefüggő feladatellátás során vagy amiatt egészségügyileg alkalmatlanná váló állomány egzisztenciális biztonságát szolgálná a lépés, erre szakmai javaslat elkészítését kezdeményezi.

Biztosítás helyett járadék a terv Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Emellett a járadékrendszer az állomány anyagi biztonságát is erősítheti azzal is, hogy az állam, hivatásos tagjának jogviszonyból eredő önkéntes többletvállalásáért cserébe, egészségkárosodás esetén legalább részben pótolná a kiesett jövedelmet.

A szakmai és érdekképviseleti egyeztetések folyamatban vannak, a javaslatot ősszel tárgyalhatja a parlament. A rendszerre százmillió forintos forrást biztosítottak – írta a lap a miniszter írásbeli válasza alapján.