Új márka, új cég az üzleti infokommunikációs piacon

Informatikai szektor, adatmentés abstract access advancement BLUES BLUE COLOUR CAST COLOR circuit board cord CABLE fibre optic cable cyber crime CRIME data delicate ELECTRONICS TECHNOLOGY
Fibre optics flowing through circuit boards from a laptop computer, close-up
Vágólapra másolva!
Az Invitel-csoport vállalati és nagykereskedelmi üzletága Invitech Solutions márkanév alatt az Invitel Megoldások Zrt. néven külön gazdasági társaságban folytatja működését - jelentette be David Blunck, az Invitel Távközlési Zrt. vezérigazgatója, ez utóbbi cég a lakossági üzletágat viszi tovább.
Vágólapra másolva!

Javorniczky Áron, az Invitel Távközlési Zrt. vállalati és nagykereskedelmi vezérigazgató-helyettese elmondta: a cég kettéválasztásától a hatékonyság javítását is várják. Az Invitel vállalati és nagykereskedelmi üzletágának tavalyi árbevétele több mint 20 milliárd forintot ért el, az új társaság idén is ezt az árbevételt szeretné realizálni. Míg pár éve az informatikai szolgáltatások alig néhány százalékot jelentettek, ma már árbevételünk közel negyedét ez a terület adja - mondta.

Forrás: Cultura Creative/Rafe Swan

Az Invitech Solutions a száz legnagyobb hazai település mindegyikét, a legnagyobb 500 magyarországi cég négyötödét fedi le saját hálózattal. Több mint 9000 kilométeres, országos lefedettségű optikai gerinchálózattal, 11 nemzetközi határkeresztező összeköttetéssel rendelkezik.

Az Invitel közel két évtizede meghatározó szolgáltató cég a telekommunikáció, az informatika, valamint az adatközponti és felhőszolgáltatások magyarországi piacán. Az üzletág júliustól önálló társasági formában, Invitech Megoldások Zrt.-ként támogatja több mint 6000 közép- és nagyvállalati, intézményi, valamint nagykereskedelmi partnerét üzleti céljaik elérésében az ország teljes területén.

David Blunck az Invitel Távközlési Zrt. vezérigazgatója azt mondta, a csoport egy sor lépést tett az elmúlt másfél évben annak érdekében, hogy a gyorsan változó infokommunikációs piacon tovább erősítse ügyfélközpontú tevékenységét. A folyamat következő lépéseként idén július elsejétől két önálló jogi személlyé alakul át az Invitel Távközlési Zrt. Változatlan menedzsmenttel és tulajdonosi háttérrel működik a továbbiakban a vállalati és nagykereskedelmi üzletág (Invitech Megoldások Zrt.), valamint a lakossági és kisvállalati üzletág (Invitel Távközlési Zrt.).

A vezetők maradnak

Az infokommunikációs technológiák által nyújtott lehetőségek és kihívások különböznek a nagyobb szervezetek esetében, ezért emeltük ki az Invitelből azInvitech Solutions-t - mutatott rá David Blunck.

Kiemelte: az Invitech Solutions mintegy 500 hálózati, informatikai szakemberrel hozzávetőleg több ezer ügyfelet szolgál ki, az innovatív startupoktól a tőzsdén jegyzett multinacionális vállalatokig.
A csoport irányítása nem változik, vezetését azonos tulajdonosi struktúra mellett változatlan menedzsment látja el, vezérigazgató David Blunck marad.